Sponseret indhold

Platform til udvikling af vacciner

Steen Klysner, CEO Expres2ion Biotechnologies

Af:

Det er dyrt at udvikle lægemidler, så det er altafgørende at navigere sikkert og stabilt gennem R&D fasen, og her kan ExpreS2ion Biotechnologies med deres ExpreS2 platform tilbyde løsninger og partnerskaber ved udviklingen af proteiner til vacciner, terapeutika, eller diagnostika.

Det koster i dag omkring en milliard dollars at komme fra en ide til den færdige vaccine, så derfor er det vigtigt at have en struktureret tilgang til udviklingen af lægemidler, så virksomhederne kan skalere op og ned og navigere gennem R&D fasen frem mod de kliniske stadier. I den proces er det essentielt at have en stærk partner allerede tidligt i forløbet, så vejen mod det færdige lægemiddel bliver stabil.

– Ved at udvikle proteinerne støber vi kuglerne til Life Science industrien, der gennem R&D faserne sigter mod at udvælge de proteiner, der virker i menneskekroppen, forklarer CEO, Dr. Steen Klysner fra ExpreS2ion Biotechnologies, og han uddyber:

– I dag er der brug for præcisionsmedicin til patienterne, og med vores ExpreS2 platform tilbyder vi stabil og robust udvikling af meget komplekse produkter som feks toll-like receptors. Platformen, der bygger på S2 insektceller, er unikt designet til formålet og valideret til klinisk fremstilling.

Hundredvis af rekombinante proteiner
Siden ExpreS2ion Biotechnologies blev etableret i 2010, har virksomheden fremstillet mere end 350 rekombinante proteiner ved hjælp af platformen. Og virksomheden har indgået licenser og partnerskaber med både universiteter samt små og store aktører i Life Science industrien.

– Vi har ikke selv faciliteter til kliniske forskning, men så har vi samarbejdspartnere, som kan bistå os, forklarer Steen Klysner, der understreger, at det er vigtigt at samarbejde på tværs af nicher i Life Science industrien for i fællesskab udvikle de projekter og partnerskaber, der kræves for at skabe fremtidens medicin.

ExpreS2ion Biotechnologies har både etableret et joint-venture samt flere strategiske partnerskaber indenfor bl.a. GMP produktion for at udvide markedet og øge værdien af selskabet, som både tilbyder services og rådgivning, samt udvikler lægemidler med partnere.

Vacciner mod kræft og malaria
ExpreS2ion Biotechnologies og forskere fra Københavns Universitet har lavet joint-venture’et AdaptVac baseret på en ny Virus-like Particle platform, der eksempelvis kan bruges i en vaccine mod visse typer af brystkræft.

– Platformen, hvor protein bliver sat sammen med en partikel i et simpelt ’plug and play’ system, er specielt velegnet til immunterapi beregnet til behandling af kræftpatienter, forklarer Steen Klysner.

Lige nu er flere komplekse malariavacciner baseret på proteiner fra ExpreS2 platformen i kliniske forsøg. Ud over generelle malariavacciner er en enkelt, der er blevet til i samarbejde med blandt andre Oxford og Københavns Universiteter, specielt
rettet mod gravide kvinder samt børn.

– Vi har store forventninger til Malaria-området, hvor vores platform netop har vist sig at have en særlig fordel og dermed anvendes i mange projekter.

S2 platformen anvendes også i udviklingen af vacciner mod andre alvorlige infektionssygdomme som fx Ebola, Dengue og Zika virus. Og selskabet har lige lanceret en ny version af platformen rettet mod forbedrede immunsvar og dermed bedre vacciner.

ExpreS2ion Biotechnologies, der blev stiftet i 2010, booster Life Science R&D med en platform til udvikling af komplekse nye præcisions-vacciner.

Læs meget mere om, hvordan jeres virksomhed kan booste jeres R&D i samarbejde med ExpreS2ion Biotechnologies på

www.expres2ionbio.com

I dag er der brug for præcisionsmedicin til patienterne, og med vores ExpreS2 platform tilbyder vi stabil og robust udvikling af meget komplekse produkter

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...