Sponseret indhold

Patienten i fokus med mere digitalisering

Af:

I takt med at danskerne lever længere, og de medicinske behandlinger bliver bedre, stiger behovet for fokus på individualiseret behandling. Hos NNIT, der er født med Life Science i deres DNA, hjælper de Life Science virksomheder med at blive datadrevne, så de medicinske produkter kommer hurtigere på markedet og sikrer patienterne den rette behandling.

Den korrekte brug af data sikrer ikke blot lægemidler og medicinsk udstyr en hurtigere vej til markedet; de gør også virksomhederne agile, effektive og skalerbare. Dette resulterer potentielt i at patienterne lever længere, fordi de hurtigere får bedre og mere effektiv behandling.

– Udviklingen i Life Science er drevet af behovet for at give patienterne den bedst mulige og mest effektive behandling, hvilket også i sidste ende kommer samfundet til gode. De løfter kan branchen bl.a. indfri ved at bruge data intelligent og accelerere forretningsgangene, forklarer Flemming Kjøller
der er Vice President, Global Life Sciences Sales hos NNIT.

Det koster mellem en og to milliarder dollars at udvikle et lægemiddel, så det er afgørende, at det færdige produkt kommer på markedet hurtigt og sikkert – så præparaterne kan sikre bedre behandlinger og ultimativt redde liv.

– Vi implementerer løsninger, der behandler vores kunders data, så processerne bliver mere agile. Dette betyder, at de kan komme hurtigere igennem fx kliniske og regulatoriske processer – og derved få produkterne hurtigere i markedet. Det tager omkring 10-15 år at udvikle et præparat, der hele tiden bliver mødt med et øget prispres fra konkurrenterne samt strenge regulatoriske krav fra myndighederne. Men ved at bruge data intelligent kan vi optimere den proces, siger Flemming Kjøller.

Cloud baner vejen til markedet
Et af redskaberne i vejen mod bedre lægemidler og at arbejde intelligent med data er cloudløsninger, der effektiviserer og skalerer processerne, hvilket skaber et helt nyt grundlag for udviklingen.

– Vi leverer Plug & Play løsninger til vores kunder, så de er sikret hurtigt kommunikation med diverse cloud-løsninger. Ved at gå i skyen kan man hente store mængder vitale informationer uden at gå på kompromis med compliance og pålideligheden. Det kan fx være resultater fra kliniske forsøg i realtid, som bruges i udviklingen af lægemidler. Ved at flytte arbejdsgangene i skyen kan data nu hentes på 15 minutter; hvilket før tog mellem 24-48 timer, forklarer Flemming Kjøller.

NNIT arbejder tæt sammen med blandt andre Amazon Web Services (AWS), Microsoft, SAP og Veeva for at skabe de mest effektive løsninger, der samtidig lever op til de regulatoriske krav i industrien.

Internet of Things sikrer bedre lægemidler
Andre områder, som er i rivende udvikling, er Internet of Things, robotics og kunstig intelligens (AI), som NNIT også arbejder med.

– Med Internet of Things og medical devices kan man fx måle blodsukkeret hos en diabetespatient i realtid. Patientens data overvåges på en app og bliver øjeblikkeligt sendt videre. Ved at samle den viden kan lægemiddelproducenter høste vigtige realtids data døgnet rundt fra en lang række patienter. Den løsning kalder vi for ’NNIT Clinical Study Accelerator’. De datadrevne resultater er et vigtigt supplement i kliniske forsøg og skaber endnu mere præcise lægemidler fremadrettet, siger Flemming Kjøller og uddyber:

– Data er med til at redde liv og skabe bedre lægemidler til patienterne. Sammen med vores kunder, er det vores fornemste opgave i NNIT, at være med til at sikre dette, siger Flemming Kjøller.

NNIT blev født direkte ind i Life Science industrien i 1994, og kobler de danske værdier og mindset til den nyeste teknologi i industrien. Værdierne er danske, men indskriver sig i den internationale agenda, så værdikæderne og løsningerne effektivt bliver implementeret efter globale standarder.

Dataintegritet, reproducerbarhed, og sporbarhed af data er vigtige regulatoriske krav. Disse komponenter er en naturlig del af NNIT’s arbejdsgang grundet de dybe rødder i industrien. Dette tilsikrer, at de enkelte løsninger kan leveres konkurrencedygtigt og uden at gå på kompromis med kvalitet og sikkerhed.

NNIT, der i 2018 omsatte for tre mia. kr., har cirka 3.200 medarbejdere, hvoraf omkring halvdelen arbejder uden for Danmarks grænser – herunder Kina, Filippinerne, Singapore, Schweiz, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Storbritannien, Irland og USA.

Læs mere på nnit.com/life-sciences

Ved at flytte arbejdsgangen i skyen kan data nu hentes på 15 minutter, hvilket før tog mellem 24-48 timer

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere

Læs også

Mærsk-Tårnet_Foyer_2015_04
Universitetets innovationskraft skal være til gavn for flere 
De studerende skal have mere innovation med i bagagen, og forskningen skal i endnu højere grad bidrage til samfundet, sådan lyder missionen...
Peder Søgaard-Pedersen_3371
DI: Sæt turbo på ny life science strategi
Life science industrien har brug for de bedste vilkår, hvis virksomhederne fortsat skal kunne bidrage til behandlingen af det stigende...
AbbVie_Thea_Larsen_0046_V2
Afhospitalisering kan styrke sundhedsvæsenet
Den historiske krise i det danske sundhedsvæsen kan afhjælpes ved at flytte behandling fra sygehusene til det nære sundhedsvæsen eller...