Når gulvet skal bære husets historie

Chevron-gulvet er af egetræ, der har fået en kølig toning og derefter er voksbehandlet, så det er holdbart og nemt at vedligeholde.

Af:

Et custom-made chevron-gulv fra Trækompagniet var det helt rigtige valg, da en klassisk villa i Ryvangskvarteret skulle totalrenoveres, forklarer indretningsarkitekt Anne Louise Due de Fønss.

Gulvet er på mange måder boligens største og vigtigste møbel, og det er bogstaveligt talt med til at underbygge helhedsoplevelsen i dit hjem. Derfor kræver det mange overvejelser at finde det rigtige gulv – især hvis der er tale om en historisk bygning med en markant arkitektur.

Arkitekt Anne Louise Due de Fønss i villaen med det nye gulv.

Hammershøi’sk stemning i klassisk villa
Dét ved arkitekt og indretningsarkitekt Anne Louise Due de Fønss alt om, for hun arbejder til dagligt med renoveringsprojekter og totalindretninger af bl.a. eksklusive boliger og Michelin-restauranter.

For nyligt skulle hun stå for hele indretningen af en stor, klassicistisk villa i Ryvangskvarteret på Østerbro, og gulvet var noget af det første på listen.

”Det er et smukt hus fra 1923 med en helt Hammershøi’sk stemning, 4 meter til loftet med stuklofter og høje paneler, og det var tydeligt, at gulvet var tænkt som en vigtig del af huset. I en proces som denne går jeg meget op i at gå tilbage i historien og genskabe det originale udtryk, så det underbygger arkitekturen“, forklarer Anne Louise Due de Fønss.

Trækompagniets chevron-gulv
Hun søgte derfor efter en helt særlig form for gulvløsning, og dén fandt hun hos Trækompagniet, der i mere end 15 år har været førende på området for specialdesignede, massive trægulve.

“Jeg ønskede et gulv i familie med klassisk sildeben til villaen. Trækompagniet havde faktisk allerede et chevron-gulv, men i en mere rustik og bredplanket udgave, så for at understøtte husets fine linjer og detaljer måtte vi gøre de enkelte stave smallere og længere. Samtidig var det meget vigtigt at ramme den rigtige farvetoning, så der blev lavet adskillige gulvprøver, så jeg kunne fornemme farve og lys”, forklarer Anne Louise Due de Fønss.

Det endte derfor med et helt unikt gulv, der dog ikke blev dyrere end andre high end-gulvløsninger. “Faktisk tværtimod. Og så er Trækompagniet i bund og grund de eneste, der er gearede til sådan et designsamarbejde til specialopgaver som denne. De er desuden de eneste, der tilbyder at voksbehandle gulvet på forhånd. Som det ligger nu, kan det nærmest holde evigt, og det er let at holde. Det ældes meget fint og vil blot blive smukkere og smukkere”, siger Anne Louise Due de Fønss.

Se mere på www.traekompagniet.com

og følg arkitekt Anne Louise Due de Fønss på Instagram: @duedefonss

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...