FDB Møbler klar med første Svanemærkede møbel

Af:

Målet er at blive Danmarks mest ansvarlige møbelvirksomhed. Som den første har den ikoniske stol J46 i eg fået det nordiske miljømærke Svanen. Næste skridt er en hel serie fra Børge Mogensen.

Ansvarlighed er ikke noget, vi snakker om. Det er noget vi konkret praktiserer

Miljøet fylder mere og mere i vores dagligdag, og derfor er det egentligt helt naturligt, at også vores møbler nu begynder at blive fremstillet med hensyn til både det lokale miljø og det globale klima.

En af de danske møbelvirksomheder, der ønsker at gå forrest i denne proces, er FDB Møbler. Her satser man på, at alle produkter i 2025 skal have markedets mest ambitiøse miljøcertificering, nemlig det fælles nordiske mærke, Svanen. Første skridt i den nye ansvarlighedsstrategi er at lancere den ikoniske stol J46 af Poul Volter i en svanemærket version.

”Ansvarlighed er ikke noget, vi snakker om. Det er noget vi konkret praktiserer. Det er en del af vores DNA. Miljøhensyn har været stærkt i fokus hos FDB Møbler, siden vores relancering i 2013. Alt træ har fra starten været FSC-certificeret, og alle tekstiler er som minimum Oeko-Tex-mærket. Og nu tager vi et skridt videre med denne officielle certificering”, siger direktør i FDB Møbler, Ole Kiel.

Svanemærket er din sikkerhed
Med en svanemærkning er du som forbruger sikker på, at en uvildig tredjepart har kontrolleret og certificeret produkterne efter de strengeste krav på markedet.

Miljøhensynene kommer bredt rundt om både materialer, produktion, sundhed, holdbarhed og genanvendelse, sådan at hele produktets livscyklus er tænkt ind i certificeringen.

FDB Møbler fra 1942 til i dag
FDB Møbler er om noget indbegrebet af den danske guldalder inden for møbeldesign. Siden grundlæggelsen i 1942 har virksomheden stået bag en lang række designs af møbler, hvoraf mange i dag fremstår som designklassikere.

Især navne som Poul Volter, Mogens Koch og Børge Mogensen var med til at udbrede de funktionelle møbler til attraktive priser til danskerne – og senere hen også til et internationalt publikum.

Virksomheden blev relanceret i 2013 og har lige siden oplevet stor vækst. I dag har man otte butikker i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Gilleleje, Lyngby og Strib på Fyn – den nyeste åbner på St. Kongensgade i november i København. Derudover har man et stort salg fra hjemmesiden og via førende design- og bolighuse, men ifølge direktøren er ambitionen at vokse betydeligt de kommende år.

”Vi vil skille os ud på markedet på tre områder: Først og fremmest igennem vores ikoniske design-klassikere fra bl.a. Børge Mogensen, Jørgen Bækmark og Mogens Koch. Dernæst via vores nye varer inden for både møbler og boligtilbehør, skabt af nogle af nutidens bedste danske designere og arkitekter. Og endelig ved vores krav til bæredygtig produktion, dokumenteret af officielle certificeringsordning, primært FSC og Svanen”, siger Ole Kiel.

Det næste skridt fra FDB Møbler bliver at lancere en hel serie af Børge Mogensens møbler i svanemærkede udgaver.

Fordele ved svanemærkede møbler

• Der må ikke være anvendt ftalater, tungmetaller og halogenerede flammehæmmere. 
• Der må ikke være anvendt fluorstoffer (der kan virke hormonforstyrrende). 
• Træet skal være lovligt fældet og skal kunne spores tilbage til skoven. 
• En høj andel af træet komme fra certificeret bæredygtigt skovbrug. 
• Der er stillet krav til afdampning af skadelige stoffer – til gavn for indeklimaet. 
• Der er stillet krav til møblernes styrke, sikkerhed og kvalitet – og møblerne er testet ud fra internationale testmetoder. 
• En del af materialerne metal og plast skal være genbrug, hvis de indgår som primære materialer. 

Se mere og find nærmeste forhandler på

www.fdbmobler.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...