Bæredygtig chokolade

Administrerende Direktør

Af:

Kvalitet og smag er to af de vigtigste elementer hos Sv. Michelsen Chokolade. Men de kan sagtens gå hånd i hånd med det at tage hensyn til omverden. Derfor er bæredygtighed blevet indarbejdet som en værdi, der ligger fint i forlængelse af virksomhedens principper om ansvarlighed for råvarer og håndværk fra 1933.

Svend Michelsens mantra, da han i sin tid grundlagde chokoladevirksomhed i eget navn, var, at kvaliteten skulle stå over alt andet. En pointe, hans arvtagere efterlever hver dag, hvor bæredygtighed spiller en væsentlig rolle.

I 2016 var Sv. Michelsen Chokolade således den første danske chokoladeproducent, der valgte at købe al kakao på Fairtrade-vilkår. Formålet er at tage et ansvar for en bæredygtig udvikling i produktionen af kakaobønner og samtidig sikre, at det fremover er muligt at købe kakaoen i den kvalitet, der giver den bedste smag, forklarer Daniel Paetsch, der er direktør i Sv. Michelsen Chokolade.

”Kakao er vores vigtigste ingrediens, og vi køber den steder i verden, hvor folk ikke har særligt meget. Ved at købe ind hos Fairtrade-kooperativer sikrer vi, at det bliver mere attraktivt for bønderne at dyrke kakao både gennem større udbytte på høsten og den pris, de får for varerne,” siger han og peger på, at det kun er muligt at gøre, fordi smagen og kvaliteten er i orden.

”Vi kan ikke sige til vores kunder, at de må acceptere en lidt dårligere smag, fordi vi har valgt at købe Fairtrade. For så køber de ikke vores chokolade, og så hjælper vi i sidste ende ikke nogen.”

Bæredygtig i flere led
Ifølge Daniel Paetsch er der siden 2016 sket en utrolig udvikling i kundernes bevidsthed om bæredygtighed. Særligt den yngre generation er optaget af at få mere at vide om Fairtrade, når de køber chokolade.

For nyligt begyndte Sv. Michelsen Chokolade at se på andre områder, hvor der kunne være en bæredygtig gevinst. Blikket faldt på emballage, der naturligvis skal være lige så luksuriøs som det smagfulde indhold.

”Vores chokolade bliver ofte givet som gave i pæne æsker som fx vores årlige Kunstdåse. De er lavet i metal og har rigtig gode muligheder for genanvendelighed, men det kræver, at de bliver afleveret til genbrug, og der kan vi hjælpe med at motivere kunderne til at levere emballagen tilbage ved at give en rabat på det næste køb,” siger Daniel Paetsch.

Smukke æsker får nyt liv
Faktisk er Kunstdåserne blevet samlerobjekter for en dedikeret kundegruppe. Hos direktøren er der udelukkende glæde over, at emballagerne bliver taget så godt imod, at de nærmest lever deres eget liv, når de er tømt for chokolade.

Virksomheden har etableret et community på Facebook, ”Sv. Michelsen – enjoy and reuse”, hvor formålet er at inspirere hinanden til at anvende fx kunstdåser på en personlig måde i hjemmet til opbevaring af egne chokolader eller børnenes små dimser.

”På den måde er vi også her med til at skabe bevidsthed om at genbruge og i sidste ende aflevere metalæskerne til genanvendelse det rette sted,” siger Daniel Paetsch.

Læs mere på

www.svmichelsen.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...