Ønsket om bæredygtige julegaver

Af:

Den bæredygtige, klimavenlige bølge er skyllet ind over de danske virksomheder. Det kan også mærkes på firmajulegaverne, som skal være bæredygtige. Metz A/S, der leverer gaveløsninger til virksomheder, gør det lettere for virksomhederne at træffe det rigtige valg. 

Der er travlhed hos Metz, som er Danmarks største og førende leverandør af promotionartikler og firmagaver. Det store showroom på 700 m2 rummer alle de klassiske danske designbrands som Royal Copenhagen, Fritz Hansen, Le Klint, Georg Jensen og Montana. Herudover er der et væld af bæredygtige og økologiske gaver til virksomheder, der vil glæde medarbejdere og kunder.

Det store udvalg skal sikre, at virksomhederne kan vælge julegaver, de vil blive husket for; og mange virksomheder har bæredygtige gaver højt på ønskesedlen.

Hos Metz oplever de, at kunderne efterspørger gaver, der er skabt med høj omtanke omkring materialevalg og genanvendelse, så produkter, der er fremstillet af genbrugsmaterialer, bliver mere og mere populære – ikke blot til jul, men hele året rundt. Det kan være alt fra økologiske håndklæder eller sengetøj; en taske lavet af genbrugspapir, økologisk og Fairtrade-certificerede delikatesser, gadgets som skaber energibesparelser i hjemmet og meget mere.

Bæredygtighed året rundt
Danske virksomheder tænker i stigende grad på bæredygtighed og FN’s Verdensmål, der skal sikre en bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på. Metz arbejder for at tilbyde bæredygtige løsninger og er blandt andet medlem af FN Global Compact, som forpligter til at tage et etisk og socialt medansvar for verdens udvikling og leve op til ti principper om bæredygtighed.

”Vi vil gerne reducere vores plastikgavekort med minimum 50 procent, så derfor har vi indført et bæredygtigt fravalg. Hver gang virksomhederne vælger plastikkortet fra og erstatter det med et gavekort sendt på e-mail, støtter vi Plastic Change med fem kr. pr. gave,” forklarer Lisbeth Frost Sønderby, der er chef for firmagaveafdelingen hos Metz, som leverer firmagaver til en bred vifte af danske virksomheder – heriblandt nogle af de største.

Hos Metz har de fokus på at tænke bæredygtighed ind – ikke blot i gaverne – men også i leverandørkæderne – lige fra fremstilling til genanvendelig gaveemballage. Målet er, at inden 2025 skal 20 procent af gavesortimentet være bæredygtigt.

”Vi arbejder med bæredygtighed hele året rundt både i form af produktion, produkter, vejledning, men også processer og optimering,” siger Lisbeth Frost Sønderby.

De bedste løsninger til virksomhederne
Hos Metz kan virksomhederne bestille julegaverne som samlet levering til virksomheden eller vælge en løsning, hvor Metz sørger for at sende gaverne direkte ud til den enkelte medarbejder.

– Det skal være let, enkelt og hurtigt for virksomhederne at bestille julegaverne, derfor har vi flere bestillings- og leveringsløsninger, så den enkelte kan vælge, hvilken løsning, der passer bedst, fortæller Lisbeth Frost Sønderby.

Donationsgaver til virksomhederne
Metz tilbyder også donationsgaver til virksomheder, som ønsker at styrke deres sociale profil. Den sociale ansvarlighed har blandt andet resulteret i et samarbejde med Red Barnet, så virksomhederne kan vælge donationsgaver til.

Som leverandør til en stor del af Danmarks virksomheder er vores ansvar større end de løsninger, vi leverer. Vi tager vores etiske og sociale medansvar meget alvorligt.

Hos Metz, markedets førende leverandør af firmagaver, kan alt lade sig gøre, men det er især firmajulegaver i prisgruppen 400 – 640 kr., der er de mest populære. 

Læs mere om, hvordan du kan forkæle medarbejdere og kunder med julegaven, der bliver husket: 

jul.metz.dk 

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...