Når motoren er i centrum

Af:

Stork Drives har årtiers erfaring og ekspertise i motorer og systemløsninger.

Motoren. Det er der, det hele foregår ikke sandt? Om det drejer sig om det dybe hav, verdensrummet, apparater der hjælper til med at holde kroppen i live, så er motoren drivkraften.

Specialiserede motorer der kræver fingerspidsfornemmelse og ekspertise i absolut verdensklasse. Det leverer Stork Drives under mottoet: Motor – Systemer – Løsninger. Det er sådan, Stork Drives arbejder med ekspertise i verdensklasse. Som kundernes højteknologiske og kvalitetsfokuserede smutvej til motor- og driverløsninger med.

Hollandske visioner
Den vision som Stork Drives operer med hviler på årtiers erfaring. For svenske Stork Drives, der blev grundlagt i 1936 af en hollænder ved navn Stork, er siden 2004 ejet af schweiziske maxon, der har rødder i alpelandets traditionelle og velrenommerede urmagerindustri, hvor perfektion udfoldes helt ned på mikrometeren.

Det er derfor et stærkt stempel, når firmaet præsenteres som Stork Drives, Member of the maxon Group.

Stork Drives løsninger involverer ikke bare en motor; der tænkes i og præsenteres systemløsninger og pakkeløsninger til kunden. Det forklarer Per Hasselby Nielsen, Key Account Manager:

” Tidligere var vores primære opgave ofte udelukkende at levere en motor med et gear til en given opgave. Sådan er det langt fra længere. Vores kunder stiller større og større krav til os om leverings af tilpassede enheder, færdige systemer og komplette løsninger, hvor vi kan tilføre værdi, og dem kan vi naturligvis imødekomme,” siger han.

”Det kræver tillid, så vi kommer meget tæt på vores kunder. Fra udvikling, bygning og levering af motordelen, som egentlig bare er første skridt på vejen til at bidrage med ekspertise, supportere, videreudvikling, service og opfølgning. Det er et millimeterpræcist samarbejde.”

Motoren som omdrejningspunkt
maxon Group har i dag 3000 ansatte verden over, og Stork Drives varetager salg og service i det nordiske område samt Baltikum for maxon Group.

Fra motorer med en diameter på blot 4 mm og 0,25W, og til enheder med output power på 2000 W, er Stork Drives tilbud omfattende.

”Vi kan bogstaveligt talt sige, at ingen opgave er for lille, men man skal selvfølgelig huske, at der bag en motor, der blot fylder få millimeter, ligger et meget stort stykke arbejde,” forklarer Per Hasselby Nielsen og fortsætter:

”Ud over vores egne produkter har vi et mangeårigt samarbejde angående distribution af ”drive” produkter fra to af Ameteks verdensomspændende virksomheder i Dunkermotoren og HaydonKerk.”

Og i en tid hvor kundernes behov er under konstant forandring og udvikling, så skal ekspertisedelen tages ganske alvorligt – om det så gælder medicial-sektoren, industrielanalyse eller robotics industrien.

”Går man 20-25 år tilbage i tiden, jamen så var det måske bare en motor, der skulle leveres. Sådan er det langt fra længere. Slet ikke i Danmark, hvor hele robotics sektoren er rykket frem med stormskridt de sidste ti år. Det stiller store krav til os, og dem kan vi naturligvis imødekomme,” siger han og forklarer, at Stork Drives og maxon Group hele tiden holder sig på forkant med tidens udvikling indenfor alle relevante genrer. Fra det teknologiske aspekt til landvindinger indenfor software. F.eks. er der netop indviet et 200m2 klinisk rent laboritorium i Schweiz, hvor der samles enheder til medical-sektoren, hvor kravene til ingen støv eller baktier er et must.

”Det giver os en stærk produktionslinje, som kunderne også har mulighed for at se. Mange af vores kunder arbejder vi meget tæt sammen med og er en de facto udviklings- og serviceenhed for dem. Det giver langvarige og stærke samarbejdsrelationer,” siger Per Hasselby Nielsen.

Stork Drives’ kerneområder

APPLICATION AREA EXAMPLES: AEROSPACE INDUSTRY • COMMUNICATION • CONSUMER APPLICATIONS • DOOR AUTOMATION • INDUSTRIAL AUTOMATION & ROBOTICS • INSPECTION & INSTRUMENTATION • MEDICAL TECHNOLOGY • MOBILITY APPLICATIONS • OFFSHORE & SUBSEA APPLICATIONS • SAFETY ENGINEERING

Nye omstændigheder
Den tætte og fortrolige dialog er en nødvendighed i et marked, der antager stadigt skarpere nuancer.

”Virksomheden står i dag på skuldrene af årtiers stærke faglighed, præcision og ordentlighed. Det er en styrke, men også en nødvendighed, når der skal leveres til kunderne. Opgaver og efterspørgsel er i dag langt mere individuelt kundetilpasset. Om det er, så er insulinpumper til medical-industrien eller en robot med gear, sensor, motor og software, der skal ramme en særlig kundes behov,” siger Per Hasselby Nielsen og fortsætter:

”Hele e-skeleton dimensionen er også kommet til, der er et felt, der stille store og spændende krav til vores ekspertise.”

Men med leverancer af motorer og systemløsninger helt ned til mindstemål, så synes ingen opgaver for små eller for store. Sådan i bredere forstand, da firmaet også står bag leverancer af motorløsninger til NASA’s køretøjer på Mars.

”Det er jo sådan en lidt kuriøs opgave, men vidner om spændvidden i vores kompetencer og styrker. Kan man ikke sit kram på gulvet, så kan man heller ikke i verdensrummet.”
Stork Drives finder du naturligvis også på HI Messen.

Stork Drives 

Etableret i 1936 og er en del af maxon Group siden 2004. Stork Drives har mere end 80 års ekspertise udi elektriske motorer og driverløsninger. Stork Drives repræsenterer markedsførende globale producenter og systemløsninger op til 2000 W.

 ISO 9001 & ISO 14001 certificeret.

Læs mere på

storkdrives.com

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...