Grøn omstilling der mærkes på bundlinjen

Når vores kunder har specielle montager, kan vi lave særlige målerløsninger til dem. Her udarbejdes målerbokse til en stor industrikunde indenfor olieindustrien.

Af:

DS Energy måler energiforbrug – enkelt og effektiv. Det sikrer kunderne optimering og besparelser.

Maskiner i en hal er et af de mest brugte billeder på vækst og produktivitet. Stemplerne arbejder, svejsebåndet kører i gnisternes skær; her er stilstand og stagnation ikke et tema.
Der bestilles noget, der sker noget, der fremstilles produkter og skabes vækst, men selv den mest velpolerede fabrikshals stålgiganter kan have en skyggefuld bagside. Det samme kan supermarkedet, kølerummet eller den store hotelbygning.

Energitab og uhensigtsmæssig udnyttelse, der ikke anes med det blotte øje, men kan aflæses på bundlinjen. Nok kan disse uregelmæssigheder ikke ses, men de kan måles enkelt og effektivt. Og det mestrer DS Energy med en enkel og effektiv løsning, der sikrer deres kunder besparelser, optimering og hensigtsmæssig udnyttelse af energi i en grøn og klimabevidst tid.

”Man kan sammenligne det med en bil, der kan køre 18 kilometer på literen. Her vil du gerne have en knap, der lyser rødt, hvis bilen pludselig kun kører otte kilometer på literen, hvorefter du kører på værksted og får uregelmæssigheden repareret, ” siger direktør, Jarl Gorridsen. ”Den røde knap i instrumentbrættet, det er os.”

DS Energy er en relativ ny aktør på det danske marked, men har allerede skabt mærkbare fordele for virksomheder som blandt andre Grundfos, Linak, Alfa Laval, Welltec, Thise Mejeri, Teknos og Skylight Emballage i kundeporteføljen.

”Samarbejde med så dygtige virksomheder er et adelsmærke og en blåstempling af vores arbejde, selv om vi ikke har været på banen i mere end tre år.”

I 2016 trak de fire nuværende ejere overvågnings- og energiprojektet ud af KSN Industri i Bjerringbro og grundlagde DS Energy. Det har givet fokus, og virksomheden har nu en løsning, der er i drift på 5.000 målepunkter over hele landet. (fra venstre, Jarl Gorridsen, Henrik Larsen, Morten Madsen og Carsten Brødsgaard)

Fakta og ikke myter
DS Energy arbejder med fakta og ikke myter. Derfor er præcise målinger af kundernes energiforbrug vejen til at afsløre uregelmæssigheder og deraf løsninger og aktion.

”Vores målinger fører til, om man finder den utætte ventil, der koster 700 kroner at skifte ud, men koster 10.000 kroner i tabt energiforbrug om måneden eller identificerer de timer om ugen, hvor der forbruges strøm på lageret helt uden grund,” siger Jarl Gorridsen.

Det lyder som en kompliceret proces, men det er det ikke. For enkelthed, brugervenlighed og tilgængelighed er nøgleord i DS Energys proces.

”De fleste har sikkert arbejdet et sted, hvor IT eller et nyt styresystem krævede månedlang uddannelse af superbrugere, og hvor alt gik i stå, hvis ikke den superbruger var på arbejde. Vi er gået den præcis modsatte vej. Kunderne får et stykke software, som jeg kan forklare dem brugen af på syv minutter over telefonen. Det er virkelig meget nemt.”
Hemmeligheden bag enkelheden er, ja enkel.

”Vi har valgt at fokusere på måling af maskinens energiforbrug, fordi det er dén vigtigste parameter, hvis du skal have et fingerpeg om uregelmæssigheder,fejl eller spild”, siger han.

Energiforbruget måles typisk på el, vand, varme, temperatur, fugt og trykluft med målinger, der samles trådløst op og ikke konflikter med virksomhedens egne IT-systemer og netværk.

Der blev etableret måling på den store centrale ventilation hos kemifabrikken. Vi så med det samme, at der var stort forbrug i weekenden, selvom der ikke var produktion. Det viste sig, at et relæ i styringen var i stykker. Det blev lavet med det samme, og der lukkes nu ned i weekenden. Besparelsen er ca. 120.000 kWh om året – dette svarer til årsforbrug i ca. 40 parcelhuse. På én ventilator.

Bred kundegruppe
DS Energy henvender sig til en bred kundegruppe. Fra metal og proces til hoteller. Fra kølerum, fødevarer, kemi og landbrug til ejendomsadministration, supermarkedskæder og storkontorer.

”Man kan grundlæggende sige, at vi henvender os til virksomheder med et energiforbrug på den anden side af en million kroner årligt, men kan vi hjælpe stort set alle typer virksomheder. Og der er gang i hjulene i Danmark, så det er mange virksomheder, som rammer de tal, som kunne have gavn af vores kompetencer,” siger han og forsætter:

”Man skal huske på, at vi lever i en tid, hvor det er god latin at fokusere på den grønne omstilling. De fejl, som vi finder, er typisk meget omkostningstunge, så udover at gøre noget godt klimaet, så giver indsatsen konkrete besparelser. Virksomhederne er i en tid og en udvikling, hvor det handler om at have styr på sit forbrug af energi og ressourcer,” siger han. Om det er mejeriet eller maskinhallen, så har de alle et tilfælles.

”Alle vil gerne vide, om de kører rundt med et hul i benzintanken. Hvis der er et hul, så finder vi det, så vores kunder sparer penge,” siger Jarl Gorridsen.

Typiske fordele

 Undgå spild, fejl og dårlig drift

Attraktiv pris (ingen udgifter til kabel-træk)

Visualisering, alarmer og deling af centrale data

Dokumentation af vigtige indsatsområder

Dokumentation af miljøforbedringer overfor medarbejdere, kunder og myndigheder

 

Sådan gør vi:

Step 1: Vi definerer målepunkter sammen i din fabrikshal

Step 2: Vi fremsender hardware og trådløst udstyr

Step 3: Installation af grej med din egen installatør (eller os)

Step 4: Link til software fremsendes og med undervisning over skype/telefon

Step 5: Du har fuld adgang til alle dine målepunkter


Læs mere på

dsenergy.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...