Den klassiske produktions-linjes svanesang

Af:

Fremtiden kræver, at den samme produktionslinje kan fremstille forskellige produkter på samme tid. Hos Beckhoff har de designet løsningen, der tilmed sikrer mere effektivitet og kortere produktionstid.

De minder lidt om små flyvende tæpper; de små plader som svæver ubesværet rundt mellem hinanden. Hver plade varetager en individuel opgave, som gør det muligt, at en produktionslinje kan fremstille forskellige emner på en gang fx lakridser og chokolader. Systemet hedder Xplanar og er udviklet af Beckhoff.

”Den traditionelle produktionslinje er endimensional, men med Xplanar tilfører vi ekstra dimensioner, fordi pladerne kan bevæge sig mellem hinanden og desuden i forskellige højder og tempi mellem arbejdsstationerne,” forklarer Michael Nielsen, der er adm. direktør hos Beckhoff.

Det går lidt trægt nogle steder i industrien med at indføre digitalisering, hvilket svækker konkurrenceevnen

Vejen mod specialiseringen
Systemet, der oprindelig blev udviklet til en mobilproducent, bliver i øjeblikket testet hos en håndfuld kunder. Industrien har i mange år været vant til hurtigt at skulle kunne omstille produktionslinjerne, men i fremtiden vil lot size one dominere, hvor produkter bliver mere og mere specialiserede.

Eksempelvis åbnende Nike allerede for år tilbage op for, at forbrugerne via en hjemmeside selv kunne designe helt unikke sko; i bilindustrien bliver mange af de dyrere modeller allerede designet efter kundens individuelle krav til interiør, farvevalg osv. Og i fremtiden vil mange flere produkter følge kundernes individuelle krav og behov.

Pladerne i Xplanar indeholder ingen elektriske dele. Det er kun en mekanisk plade, hvilket betyder de er lette at rengøre, og derfor også egner sig til produktion i fødevare- og medicinalindustrien, der har strenge krav til renhed.

Industrien skal bevare nysgerrigheden
”Xplanar baner vejen for at lægge det sidste digitale filter ned over de processer, der før var mekaniske,” siger Michael Nielsen, som også appellerer til, at de danske virksomheder er mere åbne omkring de muligheder, der ligger i digitaliseringen.

Danmark er et land, hvor det er dyrt at producere, så hvis virksomhederne vil holde produktionen på danske hænder, gælder det om at udnytte teknologien intelligent.

”Det går lidt trægt nogle steder i industrien med at indføre digitalisering, hvilket svækker konkurrenceevnen,” forklarer Michael Nielsen.


Vi skal med på bølgen nu
Det er klart at virksomhederne skal kunne se en værdi i digitaliseringen, men hvis virksomhederne venter for længe, så taber de momentum. Danmark er blandt de mest digitale lande i Europa, fordi virksomhederne har været dygtige til at tage første skridt og udnytte digitale teknologier til at skabe mere vækst.

Nu er tiden kommet til næste skridt, og der viser tal fra Erhvervsstyrelsens Redegørelse, at de danske virksomheder halter bagefter. Virksomhederne tøver med at adoptere big data, cloud-løsninger, IoT, robotter og kunstig intelligens. Og det betyder, at produktiviteten i de danske virksomheder sakker bagud i forhold til andre europæiske lande.

”Det er ærgerligt, at virksomhederne tøver, for meget ofte kræver det faktisk ikke de store ressourcer at udnytte de nye teknologier som eksempelvis cloud og big data og derigennem øge produktiviteten og blive konkurrencedygtige internationalt,” forklarer Michael Nielsen og uddyber:

”Mange virksomheder er stadig utrygge ved at dele data med konkurrenterne, men så kan Xplanar være et godt sted at begynde, fordi virksomhederne kan holde alle data hjemme i virksomheden og alligevel få alle digitaliseringens fordele,” forklarer Michael Nielsen.

Mød Beckhoff på HI Messen, der løber af stablen i Herning den 1.-3. oktober. Her kan du også opleve Xplanar helt tæt på. Beckhoff er en global udbyder af pc-baseret automationsteknologi med fysisk tilstedeværelse i mere end 75 lande.

Læs mere om, hvordan fremtidens digitale løsninger ser ud 

beckhoff.dk 

Mest læste på BusinessReview.dk

No posts found

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...