Vilde kunstværker

Af:

Nogle ure er små kunstværker. Og priserne er derefter. Her får du fire imponerende og unikke ure med inspiration fra dyrenes vilde verden.

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Majestic Tiger (ref. 7600C/000R-B454).
Unika – pris på forespørgsel.

» Tiger på spring
En stor del af den schweiziske urindustri siges at være skabt på grundlaget af de mange guld- og sølvsmede, som blev arbejdsløse, da reformationen sendte fordrevne franske protestanter til Schweiz, hvorefter calvinismens udbredelse i Geneve forbød udsmykninger af enhver art.

De mange dygtige kunsthåndværkere og smede måtte simpelthen finde på noget andet at lave, og det blev bl.a. urmageri. Og da calvinismen i 1700-tallet slap grebet, og nye vinde blæste over landet, havde man oparbejdet al tænkelig ekspertise inden for både urmageri og udsmykning. Det er dén tradition, Vacheron Constantin bygger videre på, dels i deres traditionelle atelier, dels i deres specialafdeling for unikaproduktioner, Les Cabinotiers.

I år har man valgt at udvide familien af unikaure med vilde dyr, så du bl.a. kan få denne Majestic Tiger. Kassen er af 18 kt guld og måler 41 mm. Værket er husets eget kaliber 2460 G4, der viser både tid, dag og dato i de fire vinduer i udkanten af skiven – fordi man ønsker at bringe motivet i fokus. Og det er der god grund til, for urskiven er skabt som en mosaik af 130 små stykker træfiner, hvorpå en tredimensionel og håndlavet guldtiger kommer krybende.

Uret er et unika og leveres med et forstørrelsesglas til den heldige køber, så han kan nyde detaljerne i ro og mag.

Hermès Arceau Awooooo limited edition (8 stk.).
Pris på forespørgsel.

» Awoooo!
Hermès har rendyrket emaljekunsten med deres små serier af håndmalede skiver, bl.a. dette års model med en hvid ulv, der hyler af månen – hvorfor uret har fået navnet Awoooo!

Det er efter sigende en lang proces at lægge de mange lag af forskellige slags emaljepulver på, fordi processen konstant afbrydes af ture i ovnen og efterpoleringer.

Til gengæld er resultatet imponerende, og da emalje udmærker sig ved aldrig at falme får man et lille kunstværk, der kan leve stort set evigt. Kassen måler 41 mm og er af hvidguld, og indvendigt ligger Hermès’ inhouseværk H1837.

Ronde Louis Cartier Regard de Panthère limited edition (30 stk.).
Pris på forespørgsel.

» Panteren er på spil
Siger man Cartier, siger man også panter. Den plettede kat blev første gang en del af det parisiske modehus’ kollektioner, da man i starten af det 20. århundrede lancerede et armbåndsur med et abstrakt pantermotiv dannet af sort onyx og diamant.

Fra 1917 blev den naturtro panter også en del af designlinjen på mærkets eksklusive beauty boxes, og stille og roligt luskede den videre ind i smykkerne, godt hjulpet på vej af designchefen Jeanne Touissant fra 1933 og frem.

I 1948 designede hun selv en broche til Grevinden af Windsor, Wallis Simpson (der var gift med Englands abdicerede konge, Edward VIII), og siden dengang har panteren været indbegrebet af Cartier.

En af de vildeste kreationer i dette års kollektion er dette ur, hvor skiven er en mosaik af perlemor, diamanter og håndtegnede elementer. Øjnene er af luminescens, så de lyser passende i mørket. Urkassen er af 18 kt guld, og på kransen er sat 133 brillanter (i alt 1,81 ct). Og så er det skam et ‘rigtigt’ ur med automatisk urværk.

GyroGraff Endangered Species Gorilla.
Unika – pris på forespørgsel.

» Urenes King Kong
Graff er et af verdens førende mærker, når det handler om diamantsmykker, og siden 2008 har man også anvendt sin ekspertise til at udvikle nogle ret vilde og diamantspækkede ure.

I år har man valgt at sætte fokus på truede dyrearter med en serie på fem ure med hver sit dyremotiv – panda, elefant, tiger, næsehorn og her gorilla – der er lavet af en mosaik af diamanter.

Kassen måler 48 mm og er hvidguld, men så er der også blevet plads til både en sfærisk månefase-komplikation og en dobbeltakse-tourbillon, der drejer fint om sig selv. En diskret indikator for gangreserve ved kl. 1 er der endda også, så du kan holde øje med de 65 timer, som det manuelle urværk leverer.

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...