Møde med udsigt til trækronerne

Af:

I Trætophytterne i Ryegaard Dyrehave er konferencefaciliteterne integreret i toppen af egetræer.

Udsigten opad er trækroner. Med blade eller uden blade – alt efter årstiden. Fra den store terrasse mellem de store hytter er der en fantastisk udsigt over den sydlige del af Isefjorden.

Vi er midt i en gammel fredet egeskov med op til 100 år gamle træer – men sidder indendørs i en moderne hytte indrettet til konferencer. Stedet er Ryegaard Dyrehave vest for Roskilde, og her seks meter over jorden kan man holde møder og konferencer for op til 20 deltagere.

Der er to hytter på hver 40 kvadratmeter, hvoraf den ene har køkken og benyttes til service under mødet. De er bygget i 2015 og er et alternativ til traditionelle mødelokaler.


Lad bilen stå og snør skoene
Alene på turen dertil tvinges man ned i et gear langt fra hektisk byliv og store konferencecentre. Hytterne er placeret i fredskov, og det betyder, at man ikke må køre dertil. Undtaget fra denne regel er mødeleder med eventuelle materialer eller dårligt gående mødedeltagere. Således begynder den anderledes møde-oplevelse 300 meter fra hytterne, hvor man parkerer.

Herfra går man op ad en markvej, forbi en idyllisk beliggende skovbørnehave og et lille stykke ind i skoven, hvor hytterne står majestætisk på hver fire høje ben forankret i skovbunden. Mellem hytterne er der en 75 kvm stor terrasse, hvor man kan flytte mødet ud på varme og stille dage.

“Hytterne er bygget på en måde, så de laver det mindste aftryk i naturen, her er ikke nogen muret sokkel, der graver sig ned i skovbunden. Og vi har undgået at fælde nogle af de store træer i forbindelse med byggeriet. I stedet er tre af træerne en integreret del af byggeriet. Trappe, terrasse og gelænder er tilpasset træerne, der vokser op igennem,“ fortæller godsejer Johan Scheel ved Ryegaard og Trudsholm Godser, der opførte Trætophytterne i 2015.

Topmoderne langt ude i skoven
Til en konference i Trætophytterne behøver man ikke forberede sig på en overlevelsestur. Hytterne er topmoderne, og man kan holde varmen året rundt, dog er der mange, der opfordrer mødedeltagerne til at medbringe gode sko og tøj efter vejret – og lægger en session med walk and talk ind i løbet af dagen.

Den fredede Ryegaard Dyrehave, som hytterne ligger op ad, er et meget idyllisk og inspirerende sted til en pause eller en inspirationstur i løbet af dagen. Der er desuden mulighed for teambuilding, hestevogntur og flere andre aktiviteter enten i nærheden af hytterne eller i godsets park. I selve konferencehytten er der foruden whiteboard, projektor og wifi noget helt særligt – nemlig udsigt til trækronerne gennem loftet og masser af mulighed for at dagdrømme i løbet af dagen.

Personlig service og god mad
Der er altid inkluderet forplejning og personale, når man lejer Trætophytterne til et møde. Som standard er det mødeforplejning under mødet samt frokost, men der kan tilkøbes morgenmad og eventuelt middag, hvis man vil nyde en hel dag midt i trækronerne.

Der er ikke overnatning til konferencedeltagere på stedet, men Ryegaard Gods samarbejder med blandt andet Skoemagerkroen og Hotel Strandparken i Holbæk, der tager imod konferencedeltagere fra Trætophytterne til overnatning ved konferencer over flere dage.


Hytterne er en udlevet drøm
Det er svært at få tilladelse til at bygge i en skov, når den er fredet og lige ved et Natura 2000-område og to kæmpehøje.

“I vores tilfælde har det taget otte år, men vi er meget glade for resultatet, som vi synes passer godt ind i den fantastiske natur på stedet,“ siger Johan Scheel.

Har man ikke fået nok af trætoppene efter en endt konference, kan man komme tilbage i en anden anledning. Konferencehytten kan transformeres til en romantisk overnatning for to. Så kan man ligge under tagvinduerne og nyde udsigten og bade under den udendørs bruser i skoven.

Næste morgen kan man vælge mellem enten at få serveret morgenmad eller en gør-det-selv-løsning, så man forbliver uforstyrret, inden man forlader skoven ladet op til hverdagen.

Om konference i Trætophytterne:

Antal deltagere: Maksimum 20

Indeholdt i prisen: Formiddagskaffe/-te og frugt

Frokost

Eftermiddagskaffe/-te og kage

Adresse: Elverdamsvej 190, 4070 Kirke Hyllinge

Læs mere på ryegaard.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...