Konferencer og møder i byens vildeste rum

Af:

Kreativiteten slippes løs når mødet, konferencen eller andre events parres med den københavnske havnefront, moderne arkitektur og udsigten til 1000 års Danmarkshistorie. DAC byder sig til fra Københavns skønneste side.

Fra Havneterrassen i tredje sals højde er der udsigt udover havneforløbet mod Christianshavn og Amager. Fra Byterrassen er udsigten vendt mod magtens højborg og det gamle København.

Blå himmel, eller skyer, man får det hele med. Havnerummet giver mulighed for at følge trafikken i Københavns havn, og konferencesalens kæmpe vinduer giver en fantastisk udsigt til Den Sorte Diamant, mens bilerne fra Christians Brygge bevæger sig hurtigt, men helt tyst igennem bygningen under én.

Der er ikke mange adresser, der kan hamle op med denne lokation – ikke mindst når solen skinner.

DAC, Dansk Arkitektur Center, der ligger i BLOX på Københavns Havn ved siden af den Sorte Diamant og den smukke gamle københavnske forpost Fæstningens Materialgård, byder sig til for eventarrangører med fascination og inspiration fra sine omgivelser, men er i sig selv en kreativitetens højborg.

Materialerne er lækre. Glas, stål, metal, træ og læder går igen. Møblerne er dansk kvalitetsdesign. Her er lysindfald fra alle retninger og der er luft. Konstruktionen er med vilje ikke skjult.

Funktion har funktion. Her er transparens. Der er tænkt over helheden i det topmoderne byggeri af det hollandske arkitektfirma OMA, under ledelse af partner Ellen Van Loon .


En meget anderledes ramme
Her arbejder arkitekter i kontorfællesskabet BLOX på udviklingen af byens rum, på ny dansk arkitektur og ikke mindst arbejder DAC’s egne medarbejdere på udstillinger med historien om den danske og alverdens arkitektur, her summer af liv.

”Vi har en ramme, der er så meget anderledes. Her er lys og luft. Her er en transparens, hvor man kan se på andre, på hvad der sker i huset, på udstillingerne, på havneløbet, på byen, på magtens højborg og på mere end 1000 års Danmarkshistorie. Der er hele tiden noget, der kan overraske og inspirere. Det er nogle helt vilde kreative indspark man kan få, når man holder sine møder, sin konference eller andre events her,” forklarer John Graversen, der er Head of Business and Network samt F&B hos DAC Konference som møde- og konferenceafdelingen hedder.


Fleksible løsninger
Fra konferencesalen er der både kig ud igennem de store vinduespartier, men også mulighed for at kigge ind igennem huset på de udstillinger, som DAC byder på.

I løbet af året er der skiftende udstillinger om arkitektur og byens rum, omdrejningspunktet for husets liv. De giver mulighed for inspirerende ’walk and talks’, når møde- eller konferencedeltagerne skal aktiveres, eller der er pause. Skal der frisk luft til hjernen, er en tur langs havnefronten, eller en gåtur igennem Kulturkvarteret oplagt.

”Vores kunder har mange forskellige behov, så vi har indrettet huset med størst mulig fleksibilitet. Mødelokalernes størrelse kan ændres, caféens størrelse kan tilpasses og vi kan inddrage andre af husets faciliteter i eventen. Det vigtige er, at vores konferencegæster oplever de mange små detaljer med stor betydning, bevæger sig rundt og bliver inspireret,” fortæller John Graversen, da han viser frem.

DAC driver selv caféen, der ligger på toppen af bygningen og giver adgang til store terrasser – samt en mindre. Her står fem kokke for forplejningen med fokus på bæredygtighed, økologi og gode nordiske råvarer.

Al teknologi er State of the art. Der er trådløst internet og såkaldte ’clickshare’ løsninger, hvor private pc’er vitterligt ved ét klik forbindes med husets AV-systemer og skærme, og der er fleksible skærme og systemer i alle mødelokaler.

Men det er ikke det, Graversen slår på. Det antager han er klart for enhver, at har man et konferencecenter, så er der styr på teknikken.

”Det der gør os til Københavns vildeste mødested, er vores beliggenhed, vores udsigt, den inspiration man kan få her når man bevæger sig rundt og selvfølgelig vores mad og service – skulle man have brug for lidt fysisk udfoldelse, så har vi faktisk også en lille boldbane.”

DAC Konference
DAC KONFERENCE åbnede 6. maj 2018 og byder på udstillinger, begivenheder og guidede ture, samt på møde-, konference- og eventfaciliteter. Her er både udendørs og indendørsfaciliteter, en stor konferencesal, fem mindre mødelokaler, café og adgang til udstillingsarealerne.  

Dansk Arkitektur Center
Bryghuspladsen 10 . DK-1473 København

Læs mere på dac.dk/konference

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...