Kend dig selv som leder

Af:

Hos Cphbusiness har de lederuddannelserne, der gør dig klog på dig selv og andre. Afdelingsdirektør Christian Mellergaard fra Jyske Bank fortæller om sin rejse med at læse ledelse på diplomniveau.

Christian Mellergaard, Afdelingsdirektør i Jyske Bank

Et ledelseskursus i Jyske Bank gav Christian mod og lyst til at vende tilbage til skolebænken, og gennem de seneste par år er turen hver 14. dag gået til Cphbusiness, hvor Christian mødes med de 15 andre på holdet, der læser ledelse på diplomniveau.

Christian tog først to enkeltfag i ledelse på akademiniveau, og uddannelserne har ført til en mere åben og dynamisk ledelsesstil i banken, hvor der er plads til at prøve nye ting sammen med medarbejderne.

”Førhen tænkte jeg ikke så meget over min egen ledelsesstil. Bankverdenen kan godt være lidt firkantet og traditionsbunden. Så når jeg skulle ændre ting, kiggede jeg typisk på, hvad de tidligere ledere i banken havde gjort,” forklarer Christian.

Forstå dig selv og andre
I dag er Christian blevet meget mere bevidst om sin egen ledelsesstil samt strategi og har fået en større forståelse for, hvad der ligger bag, når andre ledere kommer med deres udspil.

”Uddannelsen har vist mig, at en leder vælger sit lederskab, og jeg har brugt al den teori fra studiet i praksis, så den bliver til kompetencer,” siger Christian.

Christian roser Cphbusiness for deres måde at sammensætte uddannelsen på, fordi teorien er relevant og brugbar hjemme på arbejdspladsen:

”Jeg har fået redskaberne til at anskue tingene anderledes nu, og så har jeg fået modet til at prøve ting af på nye måder. Det er jo vildt relevant, alt det vi lærer, og mange gange tager jeg mig selv i at lave ekstra arbejde på opgaverne, fordi det er så spændende at blive klogere på sin egen ledelsesstil og andres.”

Jeg er bankmand til fingerspidserne, så havde du sagt til mig for blot få år siden, at jeg selv havde valgt et fag som filosofi, var jeg brudt sammen af grin. Men efter den her rejse giver det god mening

Smitter af på kollegerne
I Christians afdeling i Jyske Bank har de i forvejen fine trivselsmålinger blandt medarbejderne fået endnu et nyk op, og Christian går i spidsen for, at arbejdspladsen skal have en dynamisk kultur, hvor der er plads til et åbent læringsmiljø – også på tværs af afdelinger.

Uddannelsen er blevet taget sammen med et par kolleger, og de mødes på et internt forum i banken nogle gange om måneden for at brainstorme på opgaver og udveksle erfaringer, de har gjort med at udføre teorien i arbejdslivet.

For Christian har det også været en øjenåbner med alle de input og den inspiration, der er kommet fra de andre deltagere med repræsentanter fra både det offentlige og private erhvervsliv:

”I starten var det lidt voldsomt at skulle vænne mig til at sidde på skolebænken igen, da det vel var omkring 20 år siden sidst. Men i dag synes jeg, det er fantastisk at få lov at dykke ned i alle de problemstillinger, der gør, at jeg forstår ledelsestankegangen på helt nye måder.”

Find nye sider af dig selv
I efteråret tager Christian fat på Ledelse og filosofi for at lære endnu mere om sig selv og tilføje endnu flere aspekter til ledelsesfaget.

”Jeg er bankmand til fingerspidserne, så havde du sagt til mig for blot få år siden, at jeg selv havde valgt et fag som filosofi, var jeg brudt sammen af grin. Men efter den her rejse giver det god mening.”

Også på hjemmefronten skinner uddannelsen igennem:
”Min kone siger, at jeg er blevet meget mere rolig og fået mere overblik i min tilgang til tingene.”

Alle burde tage uddannelsen
Når Christian afslutter sin diplomuddannelse næste år, slutter det ikke her:
”Jeg er sikker på, at jeg vil læse flere fag for hele tiden at blive ved med at udvide min horisont. Hvis man ikke udvikler sig, så bliver man afviklet.”

Christian er ikke i tvivl, han mener, at det burde være obligatorisk for alle ledere at tage en diplomuddannelse i ledelse.

Cphbusiness har danske og internationale videregående uddannelser inden for: Salg og Markedsføring, Service og Oplevelse, Økonomi og Finans, IT og Multimedie, Innovation og Entreprenørskab, Ledelse og Kommunikation samt Laboratorie og Miljø. Uddannelserne kan tages på fuld tid eller på deltid sideløbende med et job og er udviklet i tæt samarbejde med erhvervslivet. Cphbusiness har afdelinger i København, Lyngby og Hillerød og har desuden aktiviteter på Bornholm.

Læs meget mere om alle muligheder og uddannelserne her www.cphbusiness.dk

Diplomuddannelse i Ledelse

Uddannelsen hos Cphbusiness består af tre obligatoriske fag og en række valgfag. Alle fag afsluttes med en eksamen, og uddannelsen afsluttes med et skriftligt afgangsprojekt. En diplomuddannelse tager typisk to et halvt til tre år at gennemføre med et fag pr. semester. Hvert fag har en varighed på ca. tre måneder.

Læs mere på cphbusiness.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...