Rejs professionelt ud i verden

Af:

Nettet bugner af søgeportaler med fly og hoteller. Alligevel benytter mange virksomheder sig af professionelle erhvervsrejsebureauer for at spare tid, rejse sikkert og bekvemt og styre uden om alle fælderne.

De fleste ved, hvor uigennemskueligt og tidskrævende det kan være at finde flybilletter og hotel online, når ferieturen skal planlægges. Er prisen på flybilletten med bagage? Ligger hotellet langt fra lufthavnen? Hvor er det bedst at leje en bil? Og hvad gør man, hvis flyet er forsinket eller aflyst?

I det professionelle univers, hvor virksomhederne booker erhvervsrejser, er kompleksiteten den samme, men tiden er meget mere kostbar. Derfor bruger rigtig mange virksomheder professionelle erhvervsrejsebureauer, der kan navigere gennem alle oplysningerne og finde de bedste priser på fly, hoteller og billeje og ikke mindst komponere rejsen, så den passer til den enkeltes forretningsrejsendes behov.

”Vi gør meget ud af at rådgive kunderne og forhandle de bedste priser hjem til virksomhederne – uanset om de vil booke deres rejse online hos os, have personlig betjening eller kombinere de to,” fortæller Ole Svendsen, der er direktør hos VR Travel.

Det er meget individuelt, hvad kunderne ønsker, og hvordan virksomhedernes kulturer påvirker sammensætningen af forretningsrejser

Brug tiden rigtigt
Mange forretningsrejsende har et tætpakket rejseliv med mange rejsedage om året, hvor det er altafgørende, at rejsen er rigtigt komponeret, så rejsetiden kan udnyttes optimalt alt efter den rejsendes ønsker.

Det er ikke en god start på mødet i USA, hvis den rejsende ved en fejl selv har fået booket et for trangt flysæde, hvor det ikke var muligt at sidde og arbejde eller få sovet, når turen går direkte til mødet.

”Vi kan se, at virksomhederne for alvor er kommet op i gear igen efter finanskrisen, og business class-billetter igen bliver prioriteret. For mange virksomheder kan det også være en god forretning, at den rejsende eksempelvis kan arbejde eller sove på flyet, så turen til mødet bliver kortere uden ekstra overnatninger på hotel,” forklarer Ole Svendsen og uddyber:

”Det er meget individuelt, hvad kunderne ønsker, og hvordan virksomhedernes kulturer påvirker sammensætningen af forretningsrejser”.

Undgå de dyre fejl online
Hos VR Travel gør de meget ud at rådgive kunderne, så den rejsende får præcist den løsning, der passer til rejsens formål til den mest fordelagtige pris.

Det kan hurtigt blive en dyr og uoverskuelig opgave, hvis medarbejderen selv går på nettet og sammensætter sin forretningsrejse via forskellige rejseportaler.

”Et helt klassisk problem, som den rejsende kommer ud for, når vedkommende selv sammensætter rejsen, opstår i kombinationen af flybilletter fra forskellige selskaber. Ofte er der ingen hjælp at hente, hvis flyet fra a-b er forsinket, og man ikke når flyet videre fra b-c,” forklarer Ole Svendsen.

Ole Svendsen fortæller om en rejsende, der selv skulle booke fly og ved en fejl fik bestilt to flybilletter i eget navn. Ægtefællen skulle jo også med, og den lille fejl endte med at koste 7.000 kr. ekstra for at få de rigtige flybilletter til Grønland.

Ring et sted hen
Hos VR Travel er hjælpen kun et opkald væk. Det er meget mere bekvemt og effektivt for den rejsende at få rejsekonsulenterne fra VR Travel til at løse problemet i stedet for selv at ringe op til det ramte flyselskab, hvor man ofte er nummer 150 i køen, og den efterfølgende flybillet bliver derefter.

”Er uheldet ude på rejsen, så kan den rejsende ringe til os døgnets 24 timer, og vi er klar til at hjælpe med stort og småt,” siger Ole Svendsen.

Hver måned kommer der et par hundrede opkald fra de rejsende. Det kan være fly, der er forsinkede eller aflyst fx på grund af en politisk eller naturskabt storm.

Sikkerheden er med på rejsen
Når rejsen sammensættes af et erhvervsrejsebureau, kan kunden desuden altid følge med i, hvor medarbejderen er ude i verden.

Har medarbejderen derimod selv har booket sin rejse, kan det være svært at lokalisere medarbejderen, hvis der pludselig er behov for at komme i kontakt med personen eller give informationer til familie og pårørende.

VR Travel, som har eksisteret siden 1969,
er uafhængige og tilpasser deres service og rådgivning fuldstændigt til kundernes behov

Læs meget mere om,
hvordan i sikkert sender medarbejdere ud i verden på
vejle-rejser.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...