Sponseret indhold

IoT Denmark giver kunderne frihed

Af:

Ved hjælp af Sigfox netværkets trådløse sensorer giver IoT Denmark virksomheder og offentlige institutioner frihed til at koncentrere sig om deres kerneopgaver.

Hvis Internet of Things havde en stemme, så ville det være IoT Denmark, der talte. Med høj og klar røst. For IoT Denmark er specialister inden for IoT teknologi og er ansvarlige for den danske del af det globale Sigfox IoT netværk, som er tilgængeligt i hele 64 lande.

Som Sigfox Operatør har IoT Denmark et landsdækkende netværk, som er specielt designet til Internet of Things. Det er et såkaldt ”fully managed” IoT netværk, hvilket betyder, at IoT Denmark er ansvarlige for support, udbygning og daglig drift af netværket.

Frihed til kunderne
Det giver kunderne friheden til at koncentrere sig om egne kerneopgaver at ikke selv skulle investere i IoT infrastruktur eller behøve at opbygge viden og netværkskompetencer i egne organisationer. Med andre ord: Det kan aflæses på kundernes bundlinje.

”For at sige det på helt almindeligt dansk, så betyder det, at det er billigt for kunderne at komme i gang,” siger Kenneth Jahn Andersen, direktør for IoT Denmark. Og det er ikke bare billigt; det er også smart. Det medvirker systemets trådløse sensorer til, forklarer Kenneth Jahn Andersen.

”Der er to hovedfordele ved, at sensorer er trådløse. For det første gør det selve installationen fleksibel, nem og billig, fordi man ikke behøver at trække elkabel ud til hver enkelt sensor. For det andet, er de løbende driftsomkostninger lave, da batterilevetiden er lang, – helt op til 16 år på udvalgte IoT sensorer. Og ja, sensorerne er også billige i indkøb.”

Hvem skal spidse ører her, når IoT Denmark fortæller?
”Vi henvender os til alle virksomheder og offentlige institutioner, som har en interesse i at bruge IoT til at løbende forbedre deres forretning – f.eks. ved at øge deres omsætning, give en bedre service til deres kunder eller borgere, samt levere væsentlige besparelser på driftsomkostninger eller påvise uudnyttet potentiale for procesoptimeringer,” siger Kenneth Jahn Andersen og fortsætter:

”Som førende IoT-hus har vi erfaring med en lang række vertikaler, hvor vi har leveret løsninger til kommuner, forsyninger og private virksomheder. Og det er bare nemt at komme i gang: For nylig deltog vi i IoT Week i Århus, hvor vi havde sat en IoT sensor op, der løbende målte på det århusianske bymiljø. Sensoren gav os bl.a. realtidsmålinger på den udendørs temperatur, luftfugtighed, CO2, NOx (forurening fra biler, red.) og støv (mikroskopiske partikler i luften, red.)”.

Succes med samarbejde
Og listen over succesfulde cases fra IoT Denmark er lang. For IoT Denmark står ikke alene, men opnår succesfulde løsninger sammen med en række samarbejdspartnere.

I samarbejde med vores partnere og branchespecialister leverer vi ”end-to-end” løsninger indenfor mange vertikaler. Men vi oplever også, at mange kunder kommer til IoT Denmark for at få enkeltstående ydelser såsom netværk, sensorer og rådgivning omkring IoT-løsninger,” siger Kenneth Jahn Andersen.


Eksempler på, hvor IoT Denmark leverer IoT gennem samarbejdspartnere:

iHomes NORDIC
LeakBot overvåger kundens brugsvandsinstallation og registrerer små lækager, så kunden kan udbedre dem, før de bliver til vandskader. Hvis uheldet er ude, tilbyder løsningen hjælp, via selvdiagnosticering i app’en og kvalificeret VVS-support.

Reetrap
Reetrap anvender Sigfox-baserede sensorer, der gør rottebekæmpelse 100% effektivt. Systemet overvåger rottedepoter og fælder ved hjælp af en sensor og et IT-system.

Frese A/S
Frese A/S har udviklet en dynamisk motorventil, Frese OPTIMA Compact, der kan fjernstyres og reguleres gennem Sigfox IoT. Den opsættes på den enkelte fjernvarmeinstallation, hvorfra den kan kommunikere med og styres via Freses IoT platform, FLOWCLOUD. Løsningen er målrettet fjernvarmebranchen og større boligforeninger til at skabe energioptimeringer, reducere driftsproblemer og øge kontrollen.

Sensohive
Sensohive har udviklet sensorer, der har fået stor succes med monitorering af temperaturer og egenkontrol indenfor fødevarer, hvor man ud fra eSmiley ordningen skal kunne dokumentere temperaturer hver time.

Vi henvender os til alle virksomheder og offentlige institutioner, som har en interesse i at bruge IoT til at løbende forbedre deres forretning

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs mere på iotdenmark.dk

Læs også

Bucher_CityFlex_C40e_2
​​Hvem spænder ben for grøn transport?​ 
Samfundets øjne er stift rettet mod den grønne omstilling, og på hvordan vi hver især – virksomheder, kommuner og private – kan bidrage...
Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Nu kan danske virksomheder få testet deres AI-produkter til Smart Cities
Tirsdag den 27. juni åbner digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) en konference for Test- og Eksperimenterings-Faciliteterne (TEF)...
Trifork 1
Dansk softwarefirma bygger intelligente kontorbygninger
Trifork udvikler blandt andet software til Smart Buildings og IoT. På trods af at byggebranchen giver mulighed for at anvende en række...