Gør gode ledere bedre

Af:

Op imod 85 % af de penge og den tid der bruges på generiske lederuddannelser er spildt. Og hos Fire & Shield fokuseres på dét, der skaber værdi lige nu og her.

God og effektiv ledelse bliver ofte en balance mellem at få sine medarbejdere til at yde det bedste – og samtidigt passe rigtig godt på dem, så de er trygge i arbejdet og på arbejdspladsen.

Det var da også baggrunden for at virksomheden Fire & Shield udviklede ledelsesværktøjet af samme navn, der netop tager udgangspunkt i at skabe balance mellem de to elementer, ”Fire” (at udfordre) og ”Shield” (at passe på).

”Ingen kan holde til at presse de sidste dråber ud af hinanden dag ud og dag ind, hvorfor vi tror på god solid præstation hver dag. Vi har begge været ledere gennem mange år, og fandt sammen om at etablere Fire & Shield, fordi vi selv havde manglet et sådant værktøj. Derfor besluttede vi os for at ”koge” teorierne og vores egne ledelseserfaringer sammen til noget, andre kan få glæde af”, fortæller de to ejere og direktører Elize Dimare og Johnny Sørensen indledningsvist om etableringen af virksomheden.

Til sammen har de 45 års ledererfaring og 15 års videregående uddannelse fra både ind- og udland.

Vores kunder sætter pris på, at vi passer os ind efter dem – både praktisk og fagligt

Simpelt, hurtigt implementerbart og let forståeligt
Begge ejere havde gennem deres mangeårige ledelseskarrierer oplevet, på trods af lange uddannelser og efterfølgende videreuddannelse, igen og igen at stå rådvilde i pressede situationer, når virkelighedens ledelsesdilemmaer melder sig, og mangle svaret på ”Hvordan?”, simpelthen fordi meget undervisning er for ukonkret.

Derfor var det uhyre vigtigt at deres ledelsestræning er enkel, intuitiv, konkret og hurtigt implementerbart.

”Mange af de ledere vi møder har meget travlt og har ikke tid til at læse et utal af omfattende bøger med langt mellem pointerne. De ønsker et materiale, der er umiddelbart anvendeligt, og som kan relateres til deres dagligdag. Derfor er det omdrejningspunktet hos Fire & Shield”, forklarer Johnny Sørensen.

Skrev lederens Grønspættebog
Ud over at udvikle Fire & Shield har Elize Dimare og Johnny Sørensen skrevet og udgivet, hvad er blevet kaldt ”lederens Grønspættebog” – bogen ”Når ledelse skaber succes – Fire & Shield”.

”De ledere vi appellerer til, er de ledere, som tager deres lederrolle alvorligt og har lyst til konstant udvikling, som interesserer sig både for mennesker og resultater og som tror på, at man kan gøre en kæmpestor forskel for virksomheden og dens bundlinje, hvis man fokuserer på medarbejderne og det at lede”, uddyber Elize Dimare.

Når ledelse skaber succes – Fire & Shield, af Elize Dimare og Johnny Sørensen.

Skræddersyede forløb fjerner de 85%
Hos Fire & Shield afholdes primært 1:1-forløb og forløb for ledergrupper med udgangspunkt i deltagernes individuelle behov. Det betyder farvel til 3-4-6-9 dages kurser og goddag til 5-6 moduler á 2-3 timer, som indpasses efter deltagernes kalendere.

”Vores kunder sætter pris på, at vi passer os ind efter dem – både praktisk og fagligt”, forklarer Johnny Sørensen. Dermed fjernes alt overflødigt og tilbage bliver, hvad man kunne kalde en Maggiterning af koncentreret og direkte anvendelsesbaseret ledelsesviden.

FAKTA:
Elize Dimare og Johnny Sørensen har skrevet et par særdeles anvendelsesnære bøger om ledelse, der har fået gode anmeldelser – senest i Berlingske fredag den 26. april, hvor den beskrives som ”lige på, kortfattet og konkret” og kaldes ”et godt bud på kortfattet, praktisk og meget inspirerende ledelseshåndbog”.

”Når ledelse skaber succes” af Elize Dimare & Johnny Sørensen m.fl. 138 sider. 225,- kroner hos saxo.com

Den er også tilgængelig som Kindle e-bog på engelsk, hos Amazon til $11,24: ”Fire & Shield: The Essence of Performance” og hos Apple iTunes til Euro 4,49. 

Læs mere på www.fireandshield.com

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Mette_Bjøkvik-2 copy
Dansk Erhverv: EU-regler ruller ind over danske virksomheder
Ny lovgivning for arbejdsgivere ruller ud over danske virksomheder i en lind strøm i denne tid. Mange virksomheder er godt med. Det...
A white keyboard with a red key and the whistleblower word
Sådan etablerer virksomhederne en whistleblowerordning 
Virksomheder med mere end 50 medarbejdere skal nu have en whistleblowerordning. Sibilum guider til, hvordan virksomhederne får etableret den...
DSC02069-2
Kom godt i gang med tidsregistrering
De nye tilføjelser til arbejdstidsloven træder i kraft den 1. juli, og det får betydning for alle danske arbejdsgivere, der skal indstille...