Sponseret indhold

Vinduesisolering i et snuptag

Af:

Nogle gange præsenteres man for løsninger på problemer, der er så umiddelbare at man spekulerer over, hvorfor nogen ikke er kommet på den idé noget før. Optoglas forsatsvinduer er én af disse.

Optoglas blev for 25 år siden udviklet af arkitekt MAA Ulrich Schirning til energioptimering af vinduer i fredede og bevaringsværdige bygninger. Ældre vinduer, bygget før 1950, var ofte af en meget høj kvalitet.

Er man indehaver af en bygning med den type vinduer, er det oftest den mest rentable løsning at restaurere vinduerne og montere Optoglas.

Derudover kan bygningens oprindelige præg bevares, ligesom det ud fra en bæredygtighedstankegang giver god mening at bevare vinduerne, frem for at udskifte dem til et ringere produkt.

Et hundrede år gammelt vindue kan forholdsvis nemt restaureres til at kunne holde 100 år mere. Med en Optoglas-løsning kan vinduet energioptimeres til at opfylde nutidens krav.

– Optoglas anvendes også til termovinduer som det tredje glas. Termoglas med blanke kanter har dårlig isoleringsevne fra kanten og 10 cm ind på glasset. Derfor vil fx et almindeligt Dannebrogsvindue med denne type termoglas kunne energioptimeres ved montering af Optoglas og vinduets levetid forlænges, forklarer Thomas Nordahl, Optoglas ApS.

En nem løsning med mange fordele
En Optoglas-løsning består af en hærdet glasrude, der monteres på indersiden af den eksisterende vinduesramme. Dette sikrer maksimalt lysindfald i forhold til traditionelle forsatsvinduer, der er konstrueret med en træramme ilagt et stykke glas.

Yderligere er det en fordel at vindueskarmen ikke skal ryddes når man åbner vinduet. Optoglas er monteret med hængsler, hvilket gør rengøring mellem Optoglasset og vinduet nemt og praktisk.

Mange anvendelsesmuligheder
Forsatsvinduer kan med stor fordel monteres på en lang række vinduer og bygninger, hvor der er krav eller ønske om at reducere varmetabet og den indtrængende gadestøj.

Alene i Danmark er flere hundredtusinder husstande plaget af trafikstøj, og lægger man de mange fredede bygninger til bliver der tale om en betragtelig bygningsmasse, der kan have glæde af Optoglas’ forsatsvinduer.

– Vi taler om løsninger til hele bygninger, dele af bygninger, etager eller trappeopgange samt mange privatboliger, som har løsninger i form af andre former for forsatsvinduer, der ikke længere fungerer tilstrækkeligt godt, påpeger Thomas Nordahl afslutningsvis.

FAKTA
Optoglas isolerer 30 % bedre end tilsvarende termovinduer og har bedre U-værdi (2,2) end en 2-lags termorude. Ved anvendelse af energiglas opnås en U-værdi på 1,7 – svarende til en 3-lags termorude (DS 418).

Optoglas ApS er optaget på Bygningskultur Danmarks liste over professionelle virksomheder inden for historisk byggeri.

En støjtest foretaget af Delta (specialist i målinger af akustik) viser en kraftig dæmpning af trafikstøj ved montering af Optoglas - op til ca. 10 dB, hvilket svarer til en halvering af støjen.

Læs mere på optoglas.dk

Med Optoglas er der ingen forskel på om løsningen skal reducere varmetab eller gadestøj, for begge ting håndteres samtidig

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

3 hurtige billede
3 Hurtige
PR-foto: Lundgrens Tysk kapitalforvalter går ind på det danske marked – køber DSV-ejendom Arbireo Capital AG, som er specialiseret...
Hillerød senior
Nyt brugerstyret koncept for seniorboliger køber første ejendom
Ejendommen centralt i Hillerød, som selskabet Investering & Seniorbolig har købt, står foran en større ombygning, og måske også...
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELSBOLIGER FREMSAT - Billede
LOVFORSLAG OM VÆRDIANSÆTTELSER AF ANDELS-BOLIGER FREMSAT
Regeringen har fremsat et forslag der skal klarlægge, hvordan andelsboliger fremadrettet skal værdiansættes. Konkret forlænges valuarvurderingsgyldighed,...