Sildebenene spreder sig i de danske hjem

Af:

Trægulve i moderne udgaver af det klassiske sildebensmønster er blevet det store hit i alt fra københavnske herskabslejligheder og murermestervillaer, til moderne typehuse og penthouselejligheder. Hos Trækompagniet finder du landets største udvalg.

Det er ikke mange år siden, at et eksklusivt trægulv var ensbetydende med brede plankegulve. Men i dag peger pilen oftere og oftere på sildeben, når danskere renoverer eller nyindretter deres boliger, fortæller Frosti Thordarson, der igennem snart 20 år har drevet Trækompagniet – en af landets største specialister i eksklusive trægulve.

”Vi har lagt rigtig mange sildebensgulve i alt fra rå penthouselejligheder til klassiske patriciervillaer og moderne typehuse. Nogle vælger den klassiske variant, men de fleste går efter det, vi kalder den franske sildeben, hvor de enkelte stave er lidt bredere og længere. Det giver lidt mere kant, og gulvet får en virkelig fin struktur”, siger Frosti Thordarson.

Gulv for livet
Et klassisk sildebensgulv skal både slibes og overfladebehandles lige efter det er lagt, hvilket gør det til en ret omstændelig proces. Derfor har man hos Trækompagniet udviklet en ny teknik, hvor de moderne varianter af sildeben leveres færdigbehandlede, så du kan tage gulvet i brug, så snart det er lagt.

Behandlingen består af en særlig hårdvoksolie, der både trænger ned i træet og giver en hård, mat overflade, der er modstandsdygtig overfor pletter og daglig slid.

”Hårdvoksolien forener den traditionelle oliebehandling og lakering i én proces, og derfor er det en bedre løsning end fx linolie, som man tit brugte tidligere. Linolien trænger godt nok ned i træet, men den beskytter ikke overfladen på samme måde.

Vi anbefaler, at man ca. hvert andet år renser og derefter genbehandler sit gulv med hårdvoksolien – så har man et smukt gulv resten af sine dage”, siger Frosti Thordarson.

Med den nye type overfladebehandling åbnes der desuden for helt nye muligheder i forhold til farvenuancer, så du kan faktisk vælge at tone dit sildebensgulv i en række nuancer. På den måde kan dit gulv få et helt personligt udtryk.

Perfekt til gulvvarme
Sildbensgulvene fra Trækompagniet fremstilles typisk i to-lags massivt egetræ, hvilket gør det velegnet til gulvvarme, som langt de fleste nybyggere vælger i dag. Det kræver så til gengæld, at man fuldlimer gulvet, men det er også langt den bedste løsning, mener Frosti Thordarson.

”Et fuldlimet gulv giver en helt anden solid fornemmelse under fødderne. Det er en lidt dyrere løsning, men når vores kunder selv oplever forskellen i showroomet, er de færreste i tvivl om, hvad de ønsker.

I forhold til sildebensgulv er det i øvrigt vigtigt at pointere, at det ikke er udpræget gør det selv-arbejde, så vi anbefaler altid, at man får eksperter til det. Det er ægte håndværk, der kræver fagfolk”, siger Frosti Thordarson

Overvejer du et sildebensgulv, skal du regne med ca. 700-1.000 kr. per kvadratmeter – og dertil skal lægges udgiften til selve lægningsprocessen. Trækompagniet kan tage sig af hele processen, fra rådgivning til levering og lægning.

Se mere på www.traekompagniet.com

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...