Når smykker er mere end guld

Af:

Exclusive har besøgt Guldsmed Milas på Kompagnistræde i København for at tale med indehaver Minna Lund om yndlingssmykker – både hendes egne, og dem hun laver til sine kunder hver eneste dag.

Hvilket smykke er dit personlige yndlingssmykke?
“Min diamantring! Min mand har det jo ikke helt let, når det kommer til smykker, for hvordan fejer man benene væk under en kvinde, der laver sine smykker selv? Til vores kobberbryllup havde han fundet en uindfattet diamant.

Han smed bare certifikatet med stenen på køkkenbordet og sagde ‘værsgo’. Efterfølgende lavede jeg selv en fatning og en ring til, og nu bærer jeg den på højre hånd hver eneste dag. Den får mig altid til at smile, for den minder mig om, at der er romantik og kærlighed under overfladen på min træmand”.

Har du andre smykker, der betyder noget særligt?
“Jeg har en lille charm, som min datter har lavet. Hun er startet i lære som guldsmed, og sidste år havde hun lavet det fineste lille vedhæng til kvinderne i familien.

Motivet er to hænder og et hjerte, der symboliserer kram og kærlighed. Det er meget særligt at dele mit fag og håndværk med en, jeg elsker så højt”.

Er der nogle materialer eller sten, du er særligt glad for, når du laver smykker?
“Jeg elsker guld og turmaliner. Og jeg elsker elsker elsker perler og diamanter. Og … alt det andet vi arbejder med. Det er simpelthen naturens skønhed, og jeg er både taknemmelig for og inspireret af at arbejde med materialer som ægte sten, guld og perler.

Det er en gave. Det føles meget naturligt og autentisk for mig, for stenene lyver ikke – de fremtræder helt uden filter”.

Hvordan føles det at fremstille yndlingssmykker til dine kunder?
“Smykker er mere end guld, smykker er også minder, glæde, kærlighed. Der er smykker, der markerer de store mærkedage i livet, men der er også de små ting, som man måske har fået som en gestus fra en god veninde på en helt almindelig tirsdag.

Og mange vælger også et smykke af en slags til at minde om et tab – et menneske man har kær, som ikke er mere. Det kan man fx gøre ved at få arvesmykker smeltet ind i guldet. Det rører mig dybt.

En stor del af processen med at skabe et personligt smykke til en kunde er dialogen. At lytte, at mærke, at forstå og fortolke – og så til sidst samle det hele og give smykket form. Det er alt det, der gør det spændende, rørende og virkelig interessant at lave personlige smykker.

At se det smil, der kommer lige fra hjertet, når en kvinde åbner æsken med sit nye smykke – det gør mig inderligt glad”.

Et af dine specialer er vielsesringe
– hvordan føles det at skabe disse helt særlige ringe?

“Jeg elsker at lave vielsesringe og synes, det er et stort privilegium at få lov at lave de ringe, der er symbolet for evig kærlighed. Jeg har lavet vielsesringe i snart 30 år.

Faktisk regnede mine guldsmede og jeg ud, at vi tilsammen havde mere end 64 års erfaring med at lave vielsesringe. Det handler om meget mere end at lodde og save. Vi bruger lang tid sammen med parret, der skal giftes, tid til at finde præcis de ringe, der passer både drømme, hænder og økonomi. Det er en fin process, og ofte deler vi den op i små etaper, der føles lettere at overskue for brudeparret.

Det kan være svært at beslutte både guldfarve, diamanter, ringstørrelse, type og udtryk. Derfor tager vi ét skridt ad gangen sammen, så vi er sikre på at ende med deres absolutte drømmesmykke”.

Minna Lund åbnede Guldsmed Milas i Kompagnistræde for 24 år siden. I butikken finder du en overflod af smykker fra den faste kollektion, men du kan også altid få lavet noget helt fra bunden af, hvis du har særlige ønsker.

Se mere på www.milasjewellery.dk eller på www.facebook.com/MilasJewellery, hvor du kan læse kundernes egne oplevelser med Milas’ smykker.

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...