Meget mere end biler

Af:

I Jan Nygaard AS’ store og nye BMW Experience Center i Kgs. Lyngby kan du snart opleve alt fra koncerter, konferencer og kulturelle events, til alt hvad BMW og MINI kan præstere af innovationer og digitale løsninger. Et oplagt udflugtsmål for hele familien.

Hvad har biler med baristakaffe, koncerter og gastronomikurser at gøre? Normalt ikke alverden, men i Jan Nygaard AS’ nye BMW Experience Center er der plads til det hele.

Du kan med andre ord både browse biler, få serviceret din BMW eller få tanket lidt op på kulturkontoen i det 3.000 m2 store oplevelsescenter, der slår dørene op inden for få uger.


Et ægte multihus
Umiddelbart findes der ikke noget lignende herhjemme, og inspirationen er da også hentet i BMW’s hjemland, mere præcist i Bayerns største turistseværdighed, BMW Welt i München.

Tanken er ifølge Kasper Olsson, Marketingdirektør i Jan Nygaard AS, at hele familien skal kunne bruge husets mangeartede muligheder:

“Vi har skabt et inspirerende hus, hvor man kan kigge ind og få en masse forskellige oplevelser, uden nødvendigvis at være på udkig efter en ny bil. Der vil løbende være pop up-udstillinger, events og co-branding-arrangementer med vores samarbejdspartnere, men man kan naturligvis også blive klogere på BMW og MINI, BMW M og BMW Motorrad i løbet af året. Derudover lejer vi gerne vores faciliteter ud til koncerter, teaterforestillinger, foredrag og andre kulturelle arrangementer. Og endelig er der også en række mødefaciliteter af forskellige størrelser, som virksomheder og foreninger kan leje, hvis de er på udkig efter noget særligt”.

Som at være på bilmesse
Det er en tidlig aprildag, da jeg selv besøger Jan Nygaard AS på Firskovvej i Kgs. Lyngby. Det store glashus, der er inspireret af Mies van der Rohes legendariske Barcelona Pavillon fra verdensudstillingen i 1929, tager venligt imod.

Og selvom der stadig går et par installatører rundt og afslutter de sidste ting, får jeg lidt samme oplevelse, som hvis jeg var på en af de store bilmesser i Tyskland eller USA.

Allerede i indgangen bliver jeg taget imod, næsten som var jeg ankommet til et eksklusivt hotel. Jeg kan se bilerne stå linet op i deres egne miljøer med god plads omkring, og så spreder duften af kaffe og croissanter sig fra loungen.

På et centralt spot står et par unge mennesker og er klar til at fortælle mere om BMW’s mange teknologier og innovationer. De viser sig at være såkaldte Product Geniuses, der løbende bliver specialuddannet hos BMW i Tyskland, så de konstant er opdaterede på netop teknologier og digitale innovationer.

De nye Product Geniuses er en afdeling af unge mennesker, der løbende bliver specialuddannet hos BMW i Tyskland, så de altid er på forkant med den teknologiske udvikling indenfor innovation og digitalisering.

Til gengæld er de ikke ude på at sælge mig noget, for det er fortsat en opgave for salgspersonalet. “Hjertet af huset er vores store sal, der fungerer lidt på samme måde som den centrale plads i et shoppingcenter – et fleksibelt område der rummer plads til koncerter, konferencer, messer og lignende. Rundt om langs de indvendige facader ligger en række selvstændige ‘showrooms’ med blandt andet MINI og BMW’s helt nye luksus-subbrand Beyerishe Motoren Werke, der blandt andet omfatter den helt nye BMW X7 og BMW 8-serie modeller. Samtidig kan du skræddersy din bil med BMW Individual, hvor du i virtual reality selv vælger læderindtrækkets farve, interiørlister og trim, og kan se, hvordan dine specialbroderede initialer vil tage sig ud”.

Hvis du vil være helt sikker på at få lige så god tid med et Product Genius, som jeg har denne dag, er det dog en god ide at booke en aftale via www.jan-nygaard.dk.

En oplevelse at købe ny bil
Den konkrete anledning til, at man gik i gang med at ombygge huset er, at man hos Jan Nygaard AS sidste år åbnede et helt nyt og 15.000 m2 stort servicecenter langs Motorring 3 ved Ejby, hvilket frigjorde et stort område på Firskovvej.

BMW 7-serie Sedan er diskret elegance, stærke præstationer og enestående komfort.

”Samtidig benyttede vi lejligheden til at lancere en række omfattende services – en slags tillægsydelser, hvor vi håndterer alt for kunden”, siger Kasper Olsson.

Nu har man så brugt vinteren og det tidlige forår til at bygge om og indrette et multihus, der med tiden kan gå hen og blive lidt af et mødested. Men selvom baristakaffen, de inspirerende omgivelser og Product Genius-selskabet i sig selv er en udflugt værd, er Jan Nygaard AS trods alt stadigvæk et bilhus, hvor man sælger nye og brugte BMW og MINI.

Og det er der også blevet meget mere plads til efter ombygningen. Særligt udleveringsafdelingen har fået et løft, så du nu endnu bedre kan nyde det øjeblik, hvor du sætter dig bag rattet i din nye bil og kører af sted for første gang.

“Det er et stort øjeblik, når man køber ny bil, så selve overdragelsen skal også være en positiv og anderledes oplevelse. Vi forhandler jo både nye og brugte biler ligesom man kan flexlease, men uanset valg, handler det om at skabe nogle ekstraordinære oplevelser for kunderne”, forklarer Kasper Olsson.

2019 bliver et elbil-år
Er du én af dem, der snart skal have ny bil, er 2019 ifølge Kasper Olsson et spændende år – især for elbiler. BMW satser fuldt ud på en elektrisk portefølje, der i løbet af de næste blot 5 år vil tælle 25 modeller på ren el eller hybrid.

Alene i løbet af 2019 kommer vi til at se fem nye el- og hybridbiler og i segmenter, danskerne normalt er glade for. “Vi forventer, at el bliver kæmpestort i år, blandt andet i kraft af afgiftsnedsættelsen men også på grund af de efterhånden mange forskellige typer af elbiler. Samtidig kører vi med en kampagne, hvor man ved køb af en elbil får en ladeboks installeret i sit hjem uden omkostning. Dertil kan man tanke gratis el i på udvalgte ladestationer landet over i bilens tre første år”, siger Kasper Olsson.

Er du til vintage?
Så skal du holde øje, når Jan Nygaard AS afholder en stor investeringsmesse for eksempel med vintagebiler. Priserne på klassiske biler er eksploderet de senere år, og på messen kan du få gode råd til, hvad du skal gå efter, hvis du er i købstanker. Der vil selvfølgelig være mulighed for at kigge nærmere på et par ægte BMW-skønheder fra 1950erne, 60erne, 70erne eller 80erne.


Jan Nygaard AS nye hus åbner i forsommeren.
Se åbningstider og meget mere på
www.jan-nygaard.dk

I dag er BMW meget mere end blot standard BMW. Du har for eksempel muligheden for at skræddersy din helt egen BMW med Individual-programmet. Dertil kommer udvalget af eksklusive BMW M-modeller og de helt nye Beyerishe Motoren Werke modeller, som du kan opleve et eksklusivt udvalg af hos Jan Nygaard AS.

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...