Køkkenet som både familierum og frirum

Af:

Køkkenindretning handler i dag om meget mere end blot at vælge bordplade og låger. For mange danskere er køkkenet et multifunktionelt rum, der både skal kunne klare hverdagens travlhed, og weekendens fællesskab og fest.

Foråret er højsæson for at gøre noget gennemgribende ved boligen. Og er der noget, vi danskere elsker, så er det et lækkert køkken, så der er travlhed i køkkenbutikkerne landet over.

Men hvordan ser tendenserne egentlig ud lige nu? Her får du de vigtigste køkkentrends anno 2019 fra arkitekt, køkkenekspert og indehaver af Multiform Flagship Store i København, Lene Halse Hornemann:

Gastronomi og hygge
“Vi fortsætter med de store åbne køkkener, men flere og flere tænker over, hvordan man kan afgrænse de store rum med eksempelvis skydedøre eller glasvitriner. Der er meget fokus på at være sammen som familie, for i en travl hverdag kan køkkenet være det rum, vi finder sammen i og hygger.

Det kan godt være, vi laver mindre mad selv end tidligere, men når vi gør det, går vi all in og bliver inspireret af både Michelinrestauranter, det nynordiske køkken og de mange mad- og kageprogrammer. Så kan vi også tage både børnene og gæsterne med i køkkenet”.

Design og funktionalitet
“Design- og kvalitetsbevidstheden er stadig stor i Danmark, så vi bygger smukkere, dyrere og mere effektive køkkener. Samtidig stiller vi høje krav til hvidevarerne. Mange køber professionelle maskiner og indretter sig med induktion og vinkøleskabe ekstrabrede ovne og køleskabe.

Det handler både om forkælelse og om at få nogle funktionelle løsninger – et kæmpehit lige nu er et emfang, der er integreret i kogepladen, så man slipper for at have en stor emhætte hængende over kogepladen. Så kan man i stedet hænge et par flotte lamper op”.

Stoflighed og farver
“Træ er stadig danskernes foretrukne materiale, men vi ser flere og flere, der gerne vil eksperimentere med bl.a. messing, bronze, glødestål og marmor. Det er naturmaterialer, der får køkkenets udtryk til at glide nemmere over i resten af boligens indretning.

Samtidig ser vi flere håndlavede lamper i metal eller mundblæst glas, der bringer en stoflighed ind i de rene linjer. Det samme gør bløde materialer som hør og velour. Vi er også på vej væk fra hvidt-i-hvidt, nu kommer der farve på væggene, typisk grå nuancer tonet med blå eller grøn. Og vinduer, paneler og døre bliver måske helt sorte, hvilket giver et meget klassisk og elegant præg”.

Personlighed og rådgivning
“Hvis det skal være helt unikt, kan man hos os få indfarvet sit egetræskøkken i alle NCS-farver. Det er en form for bejdse, så man bevarer stadig træets struktur, og man kan dermed få køkkenet til at matche farverne i resten af hjemmet. Der er sket rigtig meget på køkkenområdet de senere år, og i dag kan man faktisk få skræddersyet et køkken ned til mindste detalje.

Der er mange ting at overveje i et moderne køkkenunivers, og de færreste kunder har overblikket, så derfor er mit bedste råd at sørge for at gå efter en grundig rådgivning – det er simpelthen alfa og omega at kunne sparre med en indretningsarkitekt.

I min verden kan et køkken sjældent stå alene, og mange kunder ønsker da også i højere grad at integrere køkkenet med resten af hjemmet. Derfor vælger mange totalløsninger med garderobeskabe, gulve, fliser, belysning, farver og meget mere. Sådan har det ikke altid været, men inden for de sidste 10 år har pilen peget den vej”.

Se mere på www.multiform.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...