Håndlavede smykker med et personligt aftryk

Øreringe og halskæde

Af:

Et smykke bliver mere personligt, når du selv er med til at designe det. Derfor kan du hos MadamAdamas selv være med til at vælge bl.a. materialer og udformning. Alt fremstilles fra bunden af og i hånden – og du kan også genbruge sten eller guld fra dine arvesmykker.

Julie Skipper-Pedersen er ikke, som de fleste guldsmede. Her er ingen standardvarer og faste kollektioner af smykker – og der er heller ingen butik, du kan besøge. Til gengæld kan du på hendes hjemmeside MadamAdamas.dk blive inspireret af nogle af de tusindvis af forskellige smykker, hun har lavet i tidens løb.

Guldring med kæmpestor topas. 
Pris 9.800 kr.

Og får du lyst til at vide mere eller se smykkerne, bestiller du et personligt møde med hende hjemme i værkstedet. Her kan I så i samarbejde finde frem til, hvordan dit drømmesmykke skal se ud, og hvilke materialer der skal indgå.

“Jeg laver alt fra bunden af, så der er nærmest ingen grænser for, hvordan smykket kan blive. Derfor er alle mine smykker også unikke, for der er aldrig to, der er helt ens”, siger Julie Skipper-Pedersen, der kun arbejder i sølv og guld.

Selvom alt er håndlavet fra bunden, behøver det ikke blive dyrt. Du finder alt lige fra læderarmbånde og børneøreringe fra et par hundrede kroner og op til guldsmykker med ædelsten og kulturperler, hvor priserne typisk ligger omkring de 4-8.000 kr.

“Men hvis man ønsker sig en stor diamant i sit smykke, kan det selvfølgelig blive dyrere”, siger Julie Skipper-Pedersen.

Øreringe og vedhæng i guld med mørke, håndgraverede Tahitiperler. 
Pris vedhæng 3.900 kr. 
Pris øreringe 5.400 kr.

Giv arvesmykkerne nyt liv
En måde at gøre smykket endnu mere personligt på er ved at lade nogle af dine arvesmykker indgå i det nye smykke. Du slipper for at have dårlig samvittighed over, at de samler støv i skuffen – og samtidig fører du familiens historie videre.

”Der er rigtig mange, der har gamle ringe og kæder liggende, som de aldrig bruger. Ved at udnytte guldet eller måske nogle ædelsten eller perler fra ens arvesmykker, kan man få designet et helt nyt smykke, hvor eksempelvis ens mors smykke lever videre. Det er også en rigtig god gaveide og et minde til sine børn og børnebørn”, mener Julie Skipper-Pedersen.

Manchetknapper i sølv med fingeraftryk. 
Pris 1.475 kr.

Sæt dit fingeraftryk på smykket – helt bogstaveligt
Du har faktisk også muligheden for helt bogstaveligt at sætte dit fingeraftryk på smykkerne fra MadamAdamas, for Julie Skipper-Pedersen har gennem en årrække specialiseret sig i de såkaldte fingeraftrykssmykker.

“Smykker skal vises frem med stolthed og må meget gerne være meget personlige og et samtaleobjekt. Og det bliver de med ens mands eller børns fingeraftryk som en del af smykket. På den måde har man også sine kære lige ved hånden i en symbolsk form”, siger Julie Skipper-Pedersen.

Bestil tid til møde
På hjemmesiden kan du se nogle af de mange smykker som kan købes hos MadamAdamas. Hvis du opleve smykkerne tæt på eller blive inspireret til, hvordan et nyt personligt smykke kan se ud, kan du lave en aftale om et besøg.

Det er også i værkstedet, at der tages aftryk til fingeraftrykssmykkerne og her, I sammen finder ud af, hvordan det endelige design skal være.

Du kan se mere om MadamAdamas og Julie Skipper-Pedersens arbejde på
www.madamadamas.dk eller på Facebook og Instagram.

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...