Gult forår hos Boutique Bolou

Af:

Gul er en farve, som instinktivt vækker følelser i én. Associationerne kan være mange, men hos den eksklusive guldsmede- og juvelerforretning Boutique Bolou er det især ord som glæde, sommer, håb og kreativitet, der dominerer.

Bolou Ajour ørehængere i 18 kt gul- og hvidguld prydet med 0,41 ct radiant cut Fancy Yellow diamanter samt 2,46 ct cushion cut G/VS1 diamanter.
Pris 160.000 kr.

“En kvinde med modet til at bære tøj eller accessories i gule nuancer udstråler en helt særlig selvsikkerhed og styrke, som er inspirerende og vil få smilet frem hos de mennesker, hun møder på sin vej”, mener Bolous indehaver, Bolette Louise Sig Mathiasen.

Og netop derfor er det den glade, gule farve, som Boutique Bolou har kastet sin kærlighed på i år. Bolous gemmolog, designere og guldsmede har sammen over lang tid udvalgt en række perler, safirer og diamanter i de mest fortryllende gule nuancer, som løbende bliver fattet i nye designs til butikkens farveglade kunder.

“Nogle af vores kreationer når ikke engang at blive poleret færdige, før de er solgt. Det er fordelen ved at have værkstedet i baglokalet – vores kunder kan følge med i processen og fx se tegninger af, hvad der arbejdes på og dermed sikre sig, at smykket bliver deres. Eller de kan få skræddersyet drømmesmykket til sig selv”, siger Bolette Louise Sig Mathiasen.

Lady Gagas kæmpestore gule diamant
Smykker med gule og gyldne ædelstene er ikke bare noget, som er populært lige nu. Ganske vist ser vi en eksplosion af farver i både tøj og accessories, men smykker med fx gule diamanter er en klassiker, som internationale juvelérhuse som Graff og Tiffany har haft succes med i årtier.

Senest så vi Lady Gaga bære den ikoniske Tiffany Diamond til Oscaruddelingen i februar – en 128,54 ct stor cushionslebet, gul diamant.

Bolou Gioia unika vedhæng i 18 kt gulguld prydet med en 10,03 ct gul safir, en gylden 15-16 mm south sea perle samt 130 brillantslebne diamanter, i alt 1,46 ct F-G/VVS-VS. 
Solgt.

Fancy Diamonds
Gule diamanter får deres farve af nitrogen, og der er nuancer lige fra den allerspædeste lysegule, som befinder sig i bunden af den klassiske farveskala for hvide diamanter, og så over til de mere farvemættede, der traditionelt set betegnes Fancy Diamonds.

I denne kategori graderes de mest populære nuancer fra Fancy Light Yellow, over Fancy Intense Yellow, til Fancy Vivid Yellow, som er den mest sjældne og dermed kostbare farve.

Modsat fx pink diamanter, som oftest forekommer med en del indeslutninger, så scorer gule diamanter for det meste højt på klarhedsskalaen. Sammen med især slibekvaliteten er det med til at give diamanten et dragende og helt fantastisk spil.

“Man ser oftest gule diamanter slebet i de såkaldte fancy cut, som tæller bl.a. oval, radiant og cushion. Særligt radiant cut er et velegnet slib til farvede diamanter, da det er eminent til at fange dybden og intensiteten i stenens farve”, forklarer Bolette Louise Sig Mathiasen.

Safirer er ikke kun blå
De fleste kender nok de blå safirer, men faktisk findes der også naturligt gule safirer, hvoraf størstedelen af god kvalitet bliver fundet på Sri Lanka. En naturlig gul safir kan variere i farven fra grønlig-gul til orange-gul og alt derimellem.

Den mest attraktive farve er en Canary Yellow – et udtryk som man også kender indenfor gule diamanter. Gule safirer har færre indeslutninger end andre naturligt farvede safirer, som blå, pink og padparadscha.

South Sea perler med gyldent skær
Andre toner af gul finder man i de Gyldne South Sea perler, der dannes af den guldlæbede musling Pinctada Maxima og høstes tidligst, når perlerne er over 9 mm – hvilket tager cirka 2-4 år.

Man siger, at en intens gylden South Sea perle er mere sjælden end guld, og de er da også mere kostbare end andre perletyper, som fx Tahiti-, Akoya- og ferskvandsperler.

Du kan også se mere og følge med på
instagram på @boutiquebolou eller på www.bolou.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...