Fjernbetjente gaspejse er et hit

Af:

Levende ild skaber varme og hygge i hjemmet, men der kan være en del arbejde forbundet med en pejs eller brændeovn. Med mindre du vælger en gaspejs – så slipper du helt for besværet med brænde, optænding og aske.

Levende ild har en helt særlig tiltrækningskraft på os. Synet af flammernes dans har en hypnotiserende og beroligende effekt på os, og derfor glæder rigtig mange danskere sig over at have en pejs eller brændeovn i hjemmet – som den perfekte hyggespreder.

Men de fleste af os ved nok også, at en del af hyggen forsvinder, når der skal hentes brænde i skuret, eller når skuffen skal tømmes for aske.

Eller når optændingen ikke går helt så smooth som vi gerne ville. Og derfor er markedet for gaspejse da også i hastig vækst, forklarer Ole Clement fra CMC-Elements, der har specialiseret sig i gaspejse til både private og professionelle gennem de sidste 12 år:

“Vores mål er, at man skal kunne slappe af foran flammerne, uden at skulle besvære sig med fyring, rengøring og vedligeholdelse. Det hele bliver meget nemmere og mere spontant, fordi man med blot et enkelt tryk på fjernbetjeningen – eller via en app på sin smartphone – kan tænde når som helst, man har lyst til at bringe lidt varme og hygge ind i hjemmet”.

CMC er den eneste certificerede leverandør af åbne gaspejse i Danmark.

Godt for (inde-)klimaet
En stor fordel ved gaspejse er, at de er forseglet i forhold til rummet, så du slipper for sod og partikler. En gaspejs suger luft ind udefra til forbrændingen, og dermed påvirker den ikke indeklimaet negativt, som en traditionel brændeovn gør.

“Desuden er klimahensynet helt i højsædet med en gaspejs, fordi man undgår de skadelige partikler, som en traditionel brændeovn udsender. En gaspejs afgiver naturligvis CO2, men i meget små mængder, der ikke er nævneværdige i CO2-regnestykket, hvis man spørger Økologisk Råd”, forklarer Ole Clement.

Skræddersyede pejseløsninger
Moderne gaspejse findes i en række fleksible designs, der åbner for et hav af indretningsmuligheder. Man kan bogstaveligt talt få det, som man vil have det.

“Vi leverer både lukkede pejse i standardmål og specialdesignede åbne gaspejse, som tilpasses efter det enkelte rum. I de lukkede pejse er særligt den rammeløse model populær, da den passer perfekt ind i den minimalistiske nordiske designtradition. En rammeløs konstruktion kan integreres i væggen, uden synlige rammer og falder dermed i ét med resten af rummet”, siger Ole Clement.

Selvom gaspejsene er lette at installere i den enkelte bolig, har der ikke hidtil været en god løsning til lejligheder. Men det er der nu.

“Vi kan nu levere rørsystemer på op til 25 meter, hvor en lille motor sørger for at trække luft ud og ind til pejsene. Med det nye rørsystem kan en hel opgang i et lejlighedskompleks få installeret gaspejse uden store ventiler på facaden, da der kun kræves 80 mm flexrør som skorsten”, siger Ole Clement.

Se mere på www.cmc-pejse.dk

En gaspejs spreder hygge og varme i stuen – uden bøvl med sod, smulder og aske fra brænde.

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...