Erfaren urmager runder skarpt hjørne

Af:

Urmager Kåre Schneekloth fylder 50 år og kan se tilbage på en karriere, hvor han bl.a.
har serviceret de fineste luksusure og repareret kongelige slotsure. I februar 2017 overtog han Palæet i Kgs. Lyngby, hvor han nu fortsætter sin passion for ure og smykker.

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Urmager Kåre Schneekloth fylder 50 år, men han holder sig godt, og den drengede charme skinner igennem, når han taler om sit passionerede forhold til sit fag. Et fag han begyndte at arbejde i allerede i 8. klasse, hvorfor han faktisk har imponerende 36 års erfaring.

Kåre Schneekloth servicerer og reparerer alle typer ure – her et Montblanc Heritage Spirit med månefase.

“Jeg har været udlært urmager i 30 år, men jeg stræber stadig efter at blive bedre til mit fag. Generelt har jeg været rigtig heldig i min karriere. Jeg var i lære hos Carlo Christiansen, og efterfølgende fik jeg job hos Ludvig N.B. Hansen, der var kongelig hofleverandør.

På værkstedet var vi fem urmagere – jeg var den yngste, og den ældste var 80 år gammel. Vi trak ure op på bl.a. Amalienborg, Christiansborg og i Nationalbanken. Når der var problemer med urene, tog vi dem hjem på værkstedet og reparerede dem. Det gav mig et indblik i klassisk urmageri og en helt uvurderlig viden, som jeg trækker på den dag i dag”, siger Kåre Schneekloth.

Efterfølgende kom han til Ole Mathiesen i København, hvorefter han arbejdede 4 år hos Povl Klarlund. Han savnede dog den personlige kundekontakt, som er nemmere at opnå i lidt mindre butikker og besluttede derfor at prøve lykken på egen hånd.

“Da jeg startede for mig selv med Schneekloth Ure & Smykker i Hillerød, måtte jeg arbejde alt op fra bunden af. Jeg arbejdede næsten hver dag i 16 år, så det var indimellem lidt hårdt – men jeg kunne ikke bare give slip, for der skulle ikke komme en kunde til en låst dør”, fortæller Kåre Schneekloth.

Plæets eget unikke design fylder meget i Palæet. Love Collection ørehængere i hvidguld med 0,11 ct diamanter (uden ørestik).

Palæet fylder også 50 år
For to år siden fik han dog muligheden for at skifte den lille butik i Hillerød ud med den traditionsrige og karakteristiske forretning Palæet i Kgs. Lyngby. Og sjovt nok har Palæet 50 års jubilæum i år, så der er dobbelt op på det skarpe hjørne.

Palæet har alle dage været kendt for et stort og håndplukket udvalg af smykker og ure af høj kvalitet, men det vigtigste aktiv er måske i virkeligheden det kompetente personale med deres store erfaring og gode humør, forklarer Kåre Schneekloth:

“Det er en historisk butik, som jeg altid har betragtet som smykkebutikken i området. Og da jeg overtog den, fik jeg muligheden for at få et toprutineret personale med i købet. 50 år er ingen alder for mig personligt, men i vores branche giver det alligevel erfaring og tillid, at en forretning har levet så længe. Nu arbejder vi alle sammen om at øse ud af vores passion og erfaring, samtidig med at vi giver kunderne en god oplevelse”.

Holder urmagerfaget i live
Kåre Schneekloth servicerer og reparerer selv alle former for ure, og da han lever og ånder for urmagerfaget, har han altid også en urmagerlærling i forretningen. Selv sørger han desuden for at videreuddanne sig hos de førende schweiziske urmærker.

“Jeg har bl.a. været på kursus hos Ebel og IWC, hvilket var meget lærerigt. Og ellers har
jeg gennem mine mange år i branchen lært, at det handler om at finde ud af, hvad der
fungerer bedst for mig i forhold til urene. Efter at have arbejdet så mange spændende steder har jeg lært forskellige tilgange og teknikker, og den samlede erfaring udnytter jeg, når jeg skal reparere eller servicere et ur”, siger Kåre Schneekloth, der dermed kan reparere de fleste former for gamle ure, der ellers er udgået fra produktionen.

Mangler der reservedele, kan han ganske enkelt lave dem selv fra bunden af – som urmagerne gjorde for 100 år siden.

Se mere på www.palaeet.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...