Bløde former med et strejf af magi

Af:

Georg Jensen lancerer dette forår en helt ny kollektion af boligdesign ved navn Frequency. Den amerikanske designer Kelly Wearstler er blevet inspireret af Californiens dramatiske kystlinje og dens vind, vand og lys.

Georg Jensens nye kollektion Frequency er en markant fornyelse for det traditionsrige danske designhus, der er kendt for både smykker og design i sølv og stål.

Frequency består af en markant vase, små og store hurricanes med mundblæst glas, to serveringsskåle og et skulpturelt centrepiece. Bag designet står en af Amerikas mest anerkendte yngre designere, Kelly Wearstler, hvis stil bedst kan betegnes som West Coast cool.

Kelly Wearstler har modtaget en række priser og hædersbevisninger for sine designs, ligesom hun flere gange er blevet nævnt på Architectural Digests eftertragtede AD100-liste og ELLE Décors A-List over verdens bedste indretningsarkitekter.

Hun bor og arbejder i Californien, og i forbindelse med arbejdet med Frequency er hun blevet inspireret af den dramatiske kystlinje i hendes hjemegn.

Sammensmeltede organiske former
Formsproget i Frequency er blødt og organisk, til trods for at materialet er rustfrit stål. Kelly Wearstler har nemlig formået at bearbejde stålet, så det fremtræder levende og bølgende. De blankpolerede overflader fanger og spejler lyset i rummet og giver delene varme, glød og liv.

”Silhuetterne rummer en indre energi, en levende bevægelse, der kommer til live gennem de smukke folder i stålet”, forklarer Kelly Wearstler, der bl.a. er blevet kendt for sine dynamiske indretninger i alt fra boliger og hoteller, til virksomheder og forretninger.

Hendes design rummer altid et rigt narrativt element, og hendes personlige tilgang til farve, form og materialitet fortæller en unik historie gennem hvert enkelt projekt eller produkt.

Traditionen spiller ind
Historien i Frequency er bl.a. en moderne og original fortolkning af hele den skandinaviske designtradition, der i mere end hundrede år har udgjort kernen i Georg Jensens formsprog.

Fælles for Georg Jensen og Kelly Wearstler er et gennemgående fokus på naturen, de organiske former og det gode håndværk.

”Bølgemotivet fortæller en historie om den californiske kyst, hvor Kelly har sit hjem, og om lighederne med et liv ved de nordiske kyster. Bølgernes form og lyden af bølgeslaget dikterer den rytme, vores landskaber har til fælles”, siger Nicholas Manville, SVP Design hos Georg Jensen.

”Det er ikke let at skabe bløde bølger i stål, men Kelly havde en klar vision om sin fortolkning af skandinavisk design, og vi har en lang tradition for at udfordre os selv ved at afprøve stålets fysiske egenskaber. Udviklingen af Frequency strakte vores evne til at udvikle nyskabende metoder til metalbearbejdning og resulterede i et stærkt design”, forklarer han.

Frequency udgør en spændende udvidelse af Georg Jensens designunivers, og når man spørger designeren om, hvad hun håber de nye elementer vil tilføre de hjem, de flytter ind i, kommer svaret prompte: ”Et strejf af magi og en glødende stemning!”.

Se mere på www.georgjensen.com

Frequency hurricane-lamperne er perfekte til sommeraftnerne.

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...