7 glampingoplevelser: Luksuscamping i verdens smukkeste natur

Af:

Glamping er nutidens svar på glamourøs camping i enestående omgivelser.

En rejseform, der bringer dig helt tæt på det lokale, naturen og kulturen. Og giver dig en velfortjent pause langt fra alfarvej med komfort, æstetik og service i højsædet.
Her får du 7 tips til unikke glampingoplevelser i nogle af verdens smukkeste naturområder. Bliver du nysgerrig efter mere, kan du læse videre på www.nyhavn.dk/inspiration/glamping.

Hvad er glamping?
Glamping – glamour camping – er lig med eksklusiv camping i spektakulære naturområder. Det er en rejseform, hvor du kommer helt tæt på det lokale, både naturen, menneskene og kulturen. Begrebet ’Glamping’ opstod i Storbritannien i 2005, men selv om ordet er nyt, er konceptet det ikke. Bl.a. Henry VIII var en stor fan af luksuscamping.

1: På opdagelse i bjørneland

Clayoquot Wilderness Resort 5*, British Columbia, Canada Rå forfinelse og komplet isolation. Clayoquot Wilderness Resort er glamping, når det er allerbedst. Dit telt har både gulvvarme og rindende vand, og middagen serveres på en af Canadas bedste restauranter. Men uden for lejren møder du ikke en levende sjæl. Kun bjørne, havørne og hvaler, der pruster springvand ude i fjorden.

2: Mellem outback og koralrev

Sal Salis 5*, Cape Range Nationalpark, Australien På land venter outbackens røde kløfter med emuer, kænguruer og varaner. Til havs tager det frodige koralrev, de magelige hvalhajer og migrerende pukkelhvaler imod. Og på sandstranden midt mellem de to bor du på Sal Salis 5. Med hængekøje på terrassen og solnedgange i klitterne. Ingen steder oplever du Western Australias vilde natur mere intenst end her!

3: Big Five i Karen Blixens baghave

Bateleur Camp 5*, Masai Mara, Kenya Smagfuld og nostalgisk kolonitid møder moderne luksus i et af Afrikas smukkeste og rigeste safariområder, Kenya. Bateleur Camp 5 er som taget ud af Out of Africa – der i øvrigt er filmet lige rundt om hjørnet. Her bliver du vækket af løvernes brøl og ser titusinder af gnuer på migration fra terrassen. Efter dagens game drive vasker du støvet af i poolen, inden den står på cocktails i solnedgangen.

4: Science fiction under Tanzanias stjerner

The Highlands 5*, Ngorongoro Crater, Tanzania I et afsides hjørne af Tanzanias Ngorongoro-krater inviterer The Highlands 5 dig indenfor til en safarioplevelse, du aldrig glemmer. Dit telt er bygget som en futuristisk kuppel, der gemmer sig mellem trætoppene på vulkanens skråning. Udefra minder lodgen mest af alt om noget fra en science fiction-film, men bag kanvassen gemmer sig hverken grønne marsmænd eller mystiske laboratorier. Kun al den komfort og luksus, du kan drømme om kombineret med store safarieventyr.

5: Glamping med et twist

Skylodge Adventure, Andesbjergene, Peru Er du til glamping på kanten, er Skylodge Adventures i Perus Andesbjerge lige noget for dig. 400 meter over jorden har et hold naturentusiaster spændt tre gennemsigtige kapsler fast på en bjergside. Det lyder som et vanvittigt projekt, og vanvittigt er nok også en af de tanker, der strejfer dig, når du første gang står ansigt til ansigt med dit soveværelse for natten. Men det er netop det, der gør lodgen så fantastisk. Du zipliner eller klatrer dertil, spiser middag og overnatter under stjernehimlen – over Den Hellige Inkadal!

6: Flydende telte i Thailands jungle

Elephant Hills, Khao Sok, Thailand En time på den magiske Cheow Larn Lake bringer dig til Elephant Hills Rainforest Camp. Telte ligger på flydende rafter, og selv om du kan se junglen lige bag lejren, er der ingen forbindelse til land. Ej heller signal på din mobiltelefon. Så du overgiver dig til roen og nyder en velfortjent pause fra hverdagen. Du sejler i kajak og spotter efter aber. Om aftenen falder du i søvn, mens stjernerne glimter gennem teltdugen. Hvornår er du sidst stået op til gibbonabernes morgensang?

7: Vild luksus i den vilde regnskov

Shinta Mani Wild 5+*, Kardemommebjergene, Cambodja Forestil dig et 100 m2 luksustelt på pæle over en brusende flod. Tilsæt designerluksus og all inclusive med gastronomi og spa ad libitium. Så har du Shinta Mani Wild 5+ i Cambodja. 15 luksustelte spreder sig over 1,5 kilometer ved Tmor-floden dybt inde i Kardemommebjergenes regnskove mellem Bokor National Park og Kirirom National Park. Fra din veranda har du forbløffende udsigt over junglen og floden, og de raffinerede designdetaljer af den verdensberømte Bill Bensley leder tankerne hen på kolonitidens overdådighed – med strejf af Indiana Jones. Udforsk også junglen med lejrens rangere!

Se mere på www.nyhavn.dk/inspiration/glamping

Mest læste på BusinessReview.dk

Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

1
Lene Halse løfter køkken- og boligindretningen til nye højder
Gennem 25 år har indretningsarkitekt og køkkendesigner Lene Halse tegnet personlige køkkener til luksusboliger i ind- og udland – ofte...
_GR87683
VI EJER 5 FANTASTISKE FERIEBOLIGER RUNDT OMKRING I EUROPA
21-5 er et ferieboligkoncept, hvor 21 familier sammen ejer 5 unikke ferieboliger. Ved at være flere ejere sammen får I mere for pengene....
Folkemødet 2019
Demokratiet hyldes i fire dage
Efter aflysning i 2020 og en coronatilpasset version i 2021, vender Folkemødet i 2022 tilbage med fuld kraft.  ”Vi er utroligt...