Udnyttelse af produktionsdata er et vigtigt konkurrenceparameter

Af:

At det har været muligt at fastholde produktionen i Danmark i en hård konkurrence, skyldes branchernes dygtighed, fremsynethed og intelligente brug af digital teknologi – og den udvikling fortsætter.

Der bliver talt meget om at udnytte data i produktions-Danmark for at drive forretningsudviklingen, men der mangler stadig handling bag ordene. Især SMV’erne mangler et digitalt kompetenceløft, der kan øge produktionen og skabe nye forretningsmuligheder ved hjælp af opsamling og analyse af data.

– Selv om der i flere år har været talt om at udnytte tilgængelige data i produktionen til at styrke konkurrenceevnen, så kniber det stadig for mange virksomheder med at komme i gang, fortæller Jens Frost Mikkelsen, adm. direktør hos Intego, teknisk servicepartner inden for elteknik, automation og mekanik.

Jens Frost Mikkelsen understreger, at det ikke behøver at være hverken dyrt eller svært for virksomhederne at komme i gang med at opsamle data.

– Opsamling af data er for de fleste virksomheder ikke bare relevant, men helt essentielt for at forbedre produktionen og dermed skabe plads til videreudvikling og vækst af sin forretning, siger Jens Frost Mikkelsen.

Det behøver ikke være svært
Analyser af data fra produktionen i virksomheden er grundlaget for at kunne optimere sin forretning, så selv om området kan virke komplekst, kan man tage fat i helt konkrete processer. Eksempelvis tilbyder Intego en løsning, hvor kunderne kan opsamle data over deres trykluftforbrug, for at vurdere mulige trykluftsudslip.

– Vores løsning er simpel og består af tre elementer; flowmålere, IoT bokse og adgang til en kundeportal. Dataene giver overblikket over trykluftforbruget i ønskede intervaller eks. på timebasis, hvor forbruget bør være minimalt forbrug, hvis produktionen ikke kører. Når man har adgangen til dataene, kan man afgrænse mulige udslip, og få udført reparationer som medfører en dokumenterbar reduktion af trykluftforbruget. Udover at nedbringe omkostningerne bidrager løsningen samtidig til et bedre arbejdsmiljø og en mindre miljøbelastning.

Fordelen ved de små robotter er, at de hurtigt kan flyttes eller omstilles,
hvis produktionslayoutet ændres

Robotteknologi et stærkt værktøj
Med den stigende efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft er der mange lavthængende frugter at høste, ved at indføre mere digitalisering, men det kræver en adfærdsændring hos lederne i virksomheden.

Robotteknologien er i rivende udvikling, og de små robotters indtog hos danske virksomheder er i vækst. De fleste virksomheder tænker på robotter som et værktøj, der skal være fleksibelt, enkelt og driftssikkert – også skal det kunne betale sig. Hos Intego tilbyder de rådgivning omkring de mange forskellige muligheder for små robotter, der er hurtige at indsætte i driften.

– Fordelen ved de små robotter er, at de hurtigt kan flyttes eller omstilles, hvis produktionslayoutet ændres, siger Jens Frost Mikkelsen.

De små robotter er meget forskellige fra de traditionelle industrirobotter, som typisk er store og komplekse og skal fungere bag en afskærmning.

Alt samlet i en portal
Intego er fast servicepartner for lovpligtige eftersyn hos en række industrivirksomheder, og også på dette område bliver opsamling og registrering et vigtigt omdrejningspunkt. Så om man ønsker at tilgå opsamlede data fra sin produktion eller have overblikket over sine lovpligtige eftersyn, er der én fælles indgangsvinkel – Integos kundeportal.

– Ved at samle dataene et sted i en kundeportal forsvinder fortidens tidskrævende papirarbejde, hvor alt blev noteret manuelt af en medarbejder i eftersynsrapporter, siger Jens Frost Mikkelsen, og fortsætter:

– Det var både tidskrævende og en sårbar løsning, da rapporterne kunne blive væk eller være mangelfulde.

Intego er en landsdækkende teknisk servicepartner med mere end 800 medarbejdere, der hver dag hjælper dansk industri og erhverv samt udbygger og fremtidssikrer infrastrukturen. 

Uanset om opgaven er at servicere eller optimere din virksomhed, sætter Intego det rette hold inden for el-teknik, mekanik og automation, så du undgår at koordinere mellem flere leverandører. Vores mål er at give virksomhederne et konkurrencemæssigt forspring – til en fremtid, hvor den teknologiske udvikling er et centralt konkurrenceparameter.

Læs mere om forbrugsmåling,
lovpligtig eftersyn og automation på 

intego.dk 

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Assistancen Portrætter0432
Det betaler sig at fastholde syge medarbejdere

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...