Sæt robotterne i arbejde uden dyre investeringer

Af:

I stedet for at investere i nye robotter kan virksomhederne leje dem, hvilket sænker startomkostninger og risikoen betragteligt. Det behøver ikke være svært eller dyrt at komme i gang med effektiviseringen.

I Danmark tales der lidt skræmt om ”Amazon-effekten”, og giganten har da også lige rundet robot nummer 50.000 på deres globale distributionscentre for at sikre de hurtige leverancer af varer til kunderne.

I stedet for at frygte Amazon og andre skulle de danske virksomheder i højere grad tage teknologien til sig og byde robotterne velkomne.

Tal fra International Federation of Robotics viser dog, at Danmark er godt med; i 2017 blev der installeret 774 nye industrirobotter i Danmark, hvilket er tre procent flere end i 2016, og markedet forventes at stige. Selv om der er vækst i robotterne, er det vigtigt, at det danske erhvervsliv holder gang i udviklingen.

– Selv om Danmark er en lille handelsnation set i det globale perspektiv, er vi et vigtigt led i den internationale værdikæde, hvor det er helt essentielt, at vi bevarer konkurrenceevnen, siger Troels H. Jensen, der er CEO hos Hans Schourup A/S, som er en af landets førende leverandører af intelligente lagerløsninger.

Kom hurtigt i gang
Hos Schourup hjælper de kunderne med at optimere, og her spiller robotterne en stor rolle. I stedet for at investere i nye robotter kan virksomhederne leje dem hos Schourup, der efter grundigt at have afsøgt markedet har indgået et samarbejde med amerikanske Fetch Robotics om deres selvstyrende mobile robotter.

– Vi har valgt at indgå samarbejde med Fetch Robotics, fordi de har markedets stærkeste sortiment af selvstyrende lagerrobotter. Fetch har branchens eneste rent cloudbaserede system, som er årsagen til, at robotten på få timer kan sættes i drift på et manuelt styret lager og øge produktiviteten markant fra første dag. Alt kunden behøver er adgang til Wi-Fi for at komme i gang, siger Troels H. Jensen.

Fetch robotterne er nemme og intuitive at styre, og det tager kun få minutter at tildele den enkelte robot nye opgaver og fjerne andre. Og sekundet efter har den cloudbaserede software sørget for at sende ændringer ud til robotten.

Fremover vil robotter udføre en stor del af den interne transport

Lej robotterne
For mange virksomheder er det svært at overskue, hvordan behovet for teknologi ser ud blot få år frem. Det kan hurtigt blive en dyr forretning at gætte sig frem, og derfor giver det god mening at leje robotterne, så virksomhederne hele tiden er opdaterede.

Præcist som man kan lease en bil, der gør det muligt at køre i sidste nye model uden at skulle tænke på service og tab af værdi, kan man leje robotterne.

– Når vi tilbyder Fetch robotterne via konceptet ’Robot as a Service’, lejer virksomheden robotten af os, og det sænker både startomkostninger og risiko væsentligt. Det gør beslutningen om at komme i gang med robotter langt mere overskuelig for virksomheden, forklarer Troels H. Jensen.

Robotterne indtager flere brancher
Robotterne har for alvor meldt sin ankomst i produktionen, på lager- og logistikområdet samt i landbruget. Men de er også ved at vinde indpas i plejesektoren og på sygehuse, hvor der er et stort potentiale til fx genoptræning.

– I fremtiden er jeg sikker på, at vi vil se mange flere robotter på sygehusene. I dag går der en del faguddannede portører og sygeplejersker rundt og løser opgaver, som robotterne snildt kunne klare, så det højtuddannede personale kan fokusere på kerneopgaverne i stedet, siger Troels H. Jensen.

Find ud af, hvordan Schourup kan hjælpe din virksomhed med at tage et skridt tættere på industri 4.0 og fremtidens arbejdsplads www.hans-schourup.dk.

Rapporten fra  International Federation of Robotics viser, at der i 2009 var 132 robotter i Danmark per 10.000 medarbejdere, hvor der i 2017 var 230 robotter per 10.000 medarbejdere. Danmark overgås dermed i Europa kun af Tyskland med 322 robotter per 10.000 medarbejdere og Sverige med 240 robotter per 10.000 medarbejdere i fremstillingsindustrien.

Læs mere på hans-schourup.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...