Robotterne skaber mobilitet

Af:

Når robotter inviteres ind i produktionen, sikres et bedre output, og der kommer en mere ensartet kvalitet i produkter og processer.

Hos Dansk Metal har man en målsætning om at ude i produktionen, skal man runde 10.000 industrirobotter i 2020, og selv om Danmark i 2018 placerede sig på en sjetteplads i verden af lande, der har flest robotter, så skal de knap 6000 robotter i de kommende år blive til mange flere. Teknologien tager nemlig ikke arbejdspladser, tværtimod den giver arbejdspladser, hvis den bruges rigtigt.

Hos Schneider Electric, der er specialist i energistyring og automatisering, støtter de op om visionen og ved, hvordan de små industrirobotter kan være med til at give produktionsvirksomheder et positivt og nødvendigt løft.

– Robotterne sikrer ikke blot et bedre output, de kan også hjælpe medarbejderne ved at tage de monotone og farlige opgaver, siger Salgsdirektør Ruben Kilgast fra Schneider Electric, der hjælper med den digitale transformation af energistyring og automatisering i industri, boliger, bygninger, datacentre og infrastruktur

Plug-and-play robotter
Delta robotter glider let ind i produktionen, uanset hvilke emner der skal produceres og pakkes, fødevarer, metal, plast, træ osv. mulighederne er store ; og så er robotterne meget lette at betjene og samarbejde med.

– Hvis Danmark vil holde på produktionsarbejdspladserne, så skal vi digitalisere for at gøre flowet mere effektivt, omstillingsparat og ikke mindst sikre en mere ensartede kvalitet i produkter og produktionsprocesser forklarer Marketingschef Søren Duvier og uddyber:

– Schneider Electric har udviklet et ready-to-run koncept på robotterne, så virksomhederne kommer meget hurtigere i mål med implementeringen af et projekt, konceptet er ekstremt fleksibel og vi hjælper gerne virksomheder med at afprøve en businesscase for at se, hvordan robotterne kan være med til at effektivisere processer, fortæller Søren Duvier.

En rapport fra McKinsey peger på, at der kan skabes omkring 25.000 nye jobs i Danmark frem mod 2030, hvis vi digitaliserer og automatiserer flere processer.

Brug data effektivt
Et andet værdifuldt område i produktionen er analyse af data, som giver virksomhederne værdifuld indsigt i alt lige fra; hvordan produktionslinjerne performer, til hvilke produkter og services kunderne efterspørger.

Hos Schneider Electric rådgiver de virksomheder om at bruge data til at optimere. EcoStruxure™ forbinder de bedste OT-løsninger med den nyeste IT-teknologi.

EcoStruxure™ platformen frigør driftsmæssig værdi, og udnytter det fulde potentiale i Internet of Things.

Vi har skabt platformen EcoStruxure™, der intelligent samler data, og gør den tilgængelig for virksomheder, så data bliver et sikkert afsæt til at skabe nye forretningsmodeller, der styrker konkurrenceevnen

Alle kan digitalisere
Fleksibiliteten i platformen gør løsningen skalerbar. Det betyder, at den kan bruges både til den lille kompakte maskine og helt op til store procesanlæg.

– Uanset om man er en stor eller lille virksomhed, så er analysen af data helt central, og metoderne, der bruges, er de samme. Så vi kan kun opfordre virksomhederne til at komme i gang med at digitalisere, siger Ruben Kilgast og uddyber:

– For mange virksomheder kan det være svært at finde ud af, hvor og hvordan de skal tage fat i digitaliseringen. Her kan vi hjælpe med den digitale sparring, så vi sammen finder og afprøver en businesscase, for at se om digitaliseringen betaler sig. Når det første skridt er taget, så kan virksomheden skalere op og udbrede digitaliseringen, siger Ruben Kilgast.

Brugen af data bliver et nødvendigt ad on til deres tidligere forretningsmodeller og være med til at skubbe virksomheden ind i fremtiden.

Kom godt i gang
Så for virksomhederne er spørgsmålet ikke, om de vil digitalisere, men hvornår de tager fat i de nye teknologier og deres potentiale. Tag Schneider Electric med på den digitale rejse.

Schneider Electric er din globale specialist inden for energistyring og automation. Schneider Electric udvikler forbundne teknologier og løsninger til styring af energi og processer – sikkert, pålideligt, effektivt og bæredygtigt. Koncernen investerer i forskning og udvikling for at styrke innovation og differentiering med et stærkt engagement i bæredygtig udvikling. 

Læs mere på www.schneider-electric.dk 

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...