Opnå sikker fjernadgang til produktionen – og træk værdifulde maskindata hjem

Af:

Ved at hente data hjem fra maskiner placeret rundt omkring i verden kan fabriksejere og maskinbyggere skabe endnu bedre produktionsanlæg.

Alle virksomhedsejere ved, hvor kostbart det er, når materiellet ude på site ikke yder optimalt, for slet ikke at tale om, hvis maskinerne bryder ned, og reservedele skal skiftes, mens medarbejderne står og venter.

– Det er blevet nemt via IIoT at samle data om maskinerne, og når man anvender vores IIoT løsninger enten som Hardware eller Software, kan maskinbyggerne og andre få et detaljeret indblik i performance, fortæller Kasper Holst Wochner, der er Chief Commercial Officer hos Secomea, som for syvende år i træk kan smykke sig med Gazelle-titlen.

Data om maskiners performance og sammenligning af denne kan tilføre værdifuld information om, hvordan to ens byggede maskiner performer vidt forskelligt, hvis de er placeret under geografisk forskellige forhold. For eksempel kan den ene være placeret i Nordnorge, mens den anden står på et site i Sydfrankrig.

Secomea er kendt og anerkendt for sine Remote Access løsninger, som gennem 10 år har hjulpet maskinbyggere over hele verden med Corrective Maintenance gennem sikker og nem adgang til maskiner.

Secomea står for Secure Communication Made Easy og med den tilgang har virksomheden for nyligt tilført dataopsamling, ”Data Collection Module” (DCM), til sin produktfamilie. DCM modulet er ikke alene standard på al ny SiteManager Hardware og Software, men ligeledes tilgængelig som en gratis Firmware opdatering til eksisterende løsninger.

Data optimerer driften
Teknologien styrker effektiviteten og konkurrenceevnen og samler viden fra mange forskellige geografiske destinationer et samlet sted.

– Uanset hvor maskinbyggere, operatører eller fabriksejere er i verden, kan de samle informationerne, og bruge den viden til at optimere driften. Det kan være at det kolde klima i Nordnorge påvirker driften af maskinen, og så kan maskinbyggeren finde en løsning, der optimerer samt høste vigtige erfaringer, når fremtidens produktionsenheder og -linjer skal konstrueres, siger Kasper Holst Wochner.

Her er vores løsninger ganske unikke. Udover en intuitiv brugerflade, er sikkerheden helt i top; Secure Communication Made Easy

Forudse nedbrud – Preventive og Predictive Maintenance
Fjernopsamling af data giver ikke bare information om performance, men giver også et indblik i, hvornår maskinen har behov for et eftersyn eller skal have skiftet en reservedel.

– Når man kan planlægge driftsstoppet, kan vedligeholdet planlægges og foregå, når produktionen og medarbejderne er mindst påvirkede af det, forklarer Kasper Holst Wochner.

Data med høj sikkerhed
Når man taler om fjernadgang, kommer det selvfølgelig med et krav om høj sikkerhed, så virksomhederne ved præcist, hvem der har adgang til data og i hvilket tidsrum.

Det kan sammenlignes lidt med en lastbil, der kører hen til lageret for at hente en palle. I gamle dage stod lagerportene bare åbne, men i dag får chaufføren besked på, at han skal køre frem til en på forhånd angivet port og hente pallen.

Det er den samme sikkerhed, der som minimum kræves, når en fabriksejer skal tillade maskinproducenten fjernadgang til at tjekke en given maskine. Virksomheden vil bestemme tidspunkt, og hvilken dataport der kan tilgås.

– Her er vores løsninger ganske unikke. Udover en intuitiv brugerflade, er sikkerheden helt i top; Secure Communication Made Easy, forklarer Kasper Holst Wochner, og uddyber:

– Derudover fører vores løsning fuld log og audit trail over adgangen, så virksomhederne altid har fuld synlighed over, hvem der har været inde på en given maskine.

Cloud-løsning på vej
I løbet af i år udvider Secomea med deres egen cloud-løsning, der tilgodeser behovene for at aggregere og samle data.

– Med løsningen bliver vi endnu stærkere på predictive og preventive maintenance, fordi vi forener vores hardware Data Collection Module (DCM) med skyen Data Collection Cloud (DCC), forklarer Kasper Holst Wochner.

Mange virksomheder oplever stigende omkostninger som følge af at mere og mere data sendes til en Cloud, med deraf følgende afregninger fra Cloud leverandøren. Her tilbyder Secomea en kombination, hvor man som noget unikt både kan aggregere sine data fra opsamlingspunktet og ligeledes gøre dem event based, så kun det relevante data sendes i skyen.

– Det kan betyde markante besparelser for virksomhederne, siger Kasper Holst Wochner og tilføjer:

– Og skulle virksomheden have bruge for at sende data til flere Cloud løsninger, så understøtter vi også muligheden for at route data til flere forskellige Clouds på en gang.

Se meget mere om mulighederne for fremtidens
maskinbyggere og intelligente løsninger for industrien på 

www.secomea.com

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...