Automatiser leveringer til produktionen

Af:

Produkterne, som medarbejderne skal bruge i produktionen, kan hurtigt blive dyre, hvis de ikke er tilgængelige. En lav stykpris sikrer ikke nødvendigvis effektivitet, det handler i stedet om at forkorte vejen til slutbrugeren.

Ude på produktionsvirksomhederne i Danmark er der stigende fokus på, at det ikke nødvendigvis er de billigste stykpriser på varerne, der giver det økonomisk mest fordelagtige output.

Ofte går dialogen mellem indkøber og sælger på, om fx en handske skal koste 20 eller 21 kroner. Hvis dialogen i stedet kan gå på at spare 10 – 20 kroner i håndtering per handske, vil det have meget større effekt for kunden.

Hele forsynings-flowet i produktionen skal tænkes intelligent, og tidsbesparelserne skal indregnes som en omkostningsreduktion, når man kigger på forsyningen af de skruer, bolte, handsker og andet som medarbejderne skal bruge for at holde produktionen kørende.

Besparelsen ligger i detaljen
Selv om tids- eller procesmæssige besparelser ikke altid ikke fremgår som et punkt i virksomhedens KPI’er, giver det god mening at kigge i den retning.

Selv om ingen produktionsvirksomheder ser det som en kernekompetence at bestille fx skærefaste handsker eller 8 mm bolte, er det helt centrale detaljer for at få slutprodukterne hurtigt ud til kunderne.

Med vores løsning behøver indkøberne ikke længere at skulle bruge tid på at overvåge lagrene samt genbestille produkterne. Det sker helt automatisk.

Faktisk er det effektiviteten i de små detaljer, der er med til at sikre, at vi i Danmark kan blive ved med at konkurrere mod Østen og de nabolande, hvor lønningerne er lavere.

– Vi har sat strøm til processerne og trimmet hele forløbet gennem forsyningskæden, så indkøbs-flowet er blevet intelligent, og alle processer i leveringen automatiseres. Det sikrer, at produkterne altid er tilgængelige ude hos slutbrugeren, siger Jacob Axelsen, der er salgs- & markedsdirektør hos Würth Industri Denmark A/S, som er total leverandør af C-Parts og befæstelse og forsyner både den industrielle sektor og dens underleverandører.

Jacob Axelsen uddyber:
– Med vores løsning behøver indkøberne ikke længere at skulle bruge tid på at overvåge lagrene samt genbestille produkterne. Det sker helt automatisk.

En anden fordel ved automatiseringen er transparensen i løsningen i forhold til spild.

– I dag er det ikke usædvanligt, at der på nogle produktgrupper er et svind på omkring 20-30 procent. I det automatiserede system er det nemt at bruge data til at analysere spildet, så det kan reduceres fx gennem produkttræning eller produktoptimering, forklarer Jacob Axelsen.

Tid koster penge
Det er netop den intelligente tilgang, virksomhederne skal have til deres forsyningskæde, hvis de vil effektivisere processerne og optimere indkøbene. Men det kan kræve et nyt mindset fra ledelsens side.

– I mange år har der i produktionen været et stort fokus på stykpriser på varerne, uden der er blevet kigget særlig meget på den tidsmæssige besparelse. Men det billede er langsomt ved at ændre sig i takt med automatisering og effektivisering af processerne, forklarer Jacob Axelsen.

Ofte bliver prisen på den medarbejder, der bestiller varerne, eksempelvis ikke regnet med i det samlede regnestykke. Og en anden tidsrøver er, hvor mange berøringer, der er gennem forsyningskæden frem til medarbejderen; for slet ikke at tale om, hvad det koster, hvis produktlageret en dag er tomt, og produktionen derfor går i stå, eller produktionstid går tabt ved, at en medarbejder sendes til lokalgrossist for at hente varen.

– Vores løsning er tæt på slutbrugeren, og leveringssystemet minder om en salgsautomat. I stedet for at trække en sandwich eller et stykke chokolade, trækker medarbejderen et par handsker eller en anden vare, de skal bruge til at løse en opgave. Alt er inden for rækkevidde, og der bliver fyldt op automatisk, når lagerstatus er lav – helt uden indblanding fra medarbejdere.

Würth Industri Denmark A/S har 1.000.000 tilgængelige produkter, hvilket gør os til en leverandør af C-Parts og befæstelse med meget at byde på. 

Würth Industri Danmark A/S’ skræddersyede og innovative forsynings- og logistikløsninger, omfatter opbevaringssystemer, oplagring, genopfyldning, ordresystemer samt forbrugskontrollerende forsyningsmoduler såsom vores udleveringsautomater.

Vores vejledning og leverancer er med til at øge konkurrencekraften for vores kunder, fordi forsyningskæden bliver effektiviseret.

Læs mere om løsningerne wuerthindustri.dk

Mest læste på BusinessReview.dk

de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler

Læs også

Fotograf Sif Meinckewww.sifmeincke
Den generelle trussel fra cyberangreb i Danmark er meget høj 
Det samme er danske virksomheders kompetence til at levere løsninger, der kan beskytte samfundet, virksomheder og centrale institutioner. Så...
de-fem-storste-globale-risikoer-i-2024-og-2025 (1) copy_
Misinformation og cybersikkerhed er de største globale trusler
Over de næste to år vil AI-genereret misinformation være den største globale trussel skarpt forfulgt at cybersikkerhed. Det slår over...
Natasha-Friis-Saxberg-4-Storformat (1)
Cybersikkerhed er blevet et mange-hovedet monster
Der går ikke mange dage mellem, at man hører om en ny virksomhed eller branche, der har været udsat for et cyberangreb. Og det er måske...